Lottózó vagy Értékesítőpartner

Bolti értékesítő hálózat
A Szerencsejáték Zrt. (SzZrt.) hagyományos, bolti értékesítő hálózatát lottózók, illetve partneri üzletek alkotják.

Lottózó
Lottózónak nevezzük az SzZrt. által működtetett azon értékesítőhelyeket, szakboltokat, amelyekben az üzlet fő profiljaként a Szerencsejáték Zrt. termékeinek értékesítése folyik.
Az egységes megjelenésű lottózókban az SzZrt. teljes termékkínálata elérhető. Szakboltjaink a kulturált szelvénykitöltés feltételeinek biztosítása mellett, többletinformációkat és többletszolgáltatásokat nyújtó technikai eszközökkel, ügyfélközpontú környezettel, magas szakmai felkészültségű eladókkal várják a vásárlókat.
A lottózókban a nyertes átvételi igazolás(ok) átadása ellenében – az értékesített játékok, illetve fogadások hatályos részvételi szabályzataiban meghatározott lottózói nyeremény értékhatáráig –, illetve nyertes sorsjegyek átadása ellenében – az adott sorsjegy hatályos részvételi szabályzatában meghatározott értékhatáráig – a vásárlóknak lehetőségük van a nyeremények készpénzben történő felvételére. 
Mindemellett kizárólag ezeken az értékesítőhelyeken biztosított, a lottózói nyeremény értékhatárát meghaladó, nagy összegű nyereményekre nyereményigény benyújtása.

Kijelölt értékesítőhelyek
Kijelölt értékesítőhelynek nevezzük a Szerencsejáték Zrt-vel üzleti, szerződéses viszonyban lévő partnerek által üzemeltetett, a Szerencsejáték Zrt. termékeinek értékesítéséhez a vásárlók részére többletszolgáltatásokat nyújtó értékesítőhelyeket. A kijelölt értékesítőhelyeken a nyertes átvételi igazolás(ok) átadása ellenében – az értékesített játékok, illetve fogadások hatályos részvételi szabályzataiban meghatározott kisnyeremény értékhatáráron felül a lottózói nyeremény értékhatáráig –, illetve nyertes sorsjegyek átadása ellenében – az adott sorsjegy hatályos részvételi szabályzatában meghatározott értékhatáráig – a vásárlóknak lehetőségük van a nyeremények készpénzben történő felvételére. Ezeken az értékesítőhelyeken nyereményigény benyújtására nincs lehetőség.

Partneri üzletek
Partneri üzleteknek nevezzük az SzZrt-vel üzleti, szerződéses viszonyban lévő partnerek által üzemeltetett értékesítőhelyeket, amelyekben a Szerencsejáték Zrt. termékei elérhetők.
Az online terminállal ellátott partneri üzletekben a nyertes átvételi igazolás(ok) átadása ellenében – az értékesített játékok, illetve fogadások hatályos részvételi szabályzataiban meghatározott kisnyeremény értékhatáráig –, illetve nyertes sorsjegyek átadása ellenében – az adott sorsjegy hatályos részvételi szabályzatában meghatározott értékhatáráig – a vásárlóknak lehetőségük van a nyeremények készpénzben történő felvételére.
Ezeken az értékesítőhelyeken nyereményigény benyújtására nincs lehetőség.