Hírek

#BeActive Egyetemi Sportnap – Most egy kis mozgás hozhatja meg szerencsédet!

2017.09.20.

Magyarországon idén szeptemberben harmadik alkalommal kerül megrendezésre az Európai Sporthét, melynek keretében Európa 31 országában hívják fel a felsőfokú tanulmányaikat folytató hallgatók figyelmét a mozgás fontosságára. A Szerencsejáték Zrt. évtizedek óta fontos szereplője és támogatója a magyar sportéletnek, a rendszeres testedzésnek pedig a vállalaton belül is komoly hagyományai vannak. A nemzeti lottótársaság ezért immár második éve kiemelt támogatója az Európai Sporthét hazai megrendezésének. 

A Szerencsejáték Zrt. több ponton is kötődik a magyar sporthoz:

  • Támogatóként évente közel egy milliárd forintot fordítunk a hazai sportélet fejlesztésére, mely során számos hazai sportszervezetet és egyesületet segítünk.  
  • ​A játékadó törvényben meghatározott - általunk befizetett - részét közel kilenc milliárd forintot szintén ilyen célokra fordítja az államkassza.
  • ​Sportfogadási termékeink (a Tippmix és a TippmixPro) komoly itthoni játékosbázissal rendelkeznek,
  • Munkatársaink életében komoly hagyománya van a sport szeretetének: kollégáink önszerveződő módon évek óta saját futószakosztályt működtetnek, valamint céges foci és torna csapattal is büszkélkedhetünk.

 

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a jövő munkavállalói, a hazai egyetemista és főiskolás fiatalok figyelmét felhívjuk a rendszeres mozgás és a sportolás jelentőségére. A Magyar Egyetemi–Főiskolai Sportszövetséggel (MEFS) együttműködésben a #BeActive kampány során célunk, hogy játékos formában mutassuk be a felsőoktatásban résztvevő fiatalok számára, mennyire fontos a fizikai felkészültség, edzettség is ahhoz, hogy később sikeresen boldoguljanak az élet különböző területein.

A #BeActive Sportnap időpontja 2017. szeptember 20., mely egyben az UNESCO által kijelölt Nemzetközi Egyetemi Sportnap dátuma is.

A tavalyi sportmegmozduláshoz hasonlóan a MEFS most is 36 tagintézményét vonja be a programba. Versenyekkel, előadásokkal, edzésekkel várják a fiatalokat, illetve idén is megtartják a már hagyománnyá vált CAMPUS 3PRÓBÁT, melyen nemcsak az ügyességüket és edzettségüket, hanem szerencséjüket is próbára tehetik a résztvevők.

A 3 lépcsőből álló erőpróbán egyéniben és csapatban is megmérettethetik magukat a versenyzők, melyek közül kategóriától függően a legjobbakat a Szerencsejáték Zrt. által felajánlott nagy értékű nyereményekkel díjazzák, melyeket egyéniben, vagy csapatban az oktatási intézményüknek nyerhetnek meg a programban részt vevő fiatalok.

A #BeActive-hez csatlakozott Béres Alexandra is kihívásával, az aktivitásról bővebb részletek itt találhatóak.

Béres Alexandra mellett a Sporthéten Mosolyka és a Face Team labdazsonglőrei is kihívás elé állítják az érdeklődőket.

És vajon igaz, hogy az ülő- és állómunka váltogatásával növelhetjük a teljesítményünket? Ezzel, vagyis az „aktív meeting”-gel kapcsolatban az Európai Sporthét Facebook-oldalán található egy érdekes kihívás.

 


LÉGY TE A HÉTKÖZNAPOK BAJNOKA, aki minden nap tesz egy apró lépést az egészségéért.

Bővebb részletek: https://mozduljra.hu/tartalmak/egyetemi_sport_nemzetkozi_napja_2017

 

Vissza