Hírek

3 milliárd forint: minden idők legnagyobb Hatoslottó főnyereménye várja a játékosokat

2021.12.15.

A Hatoslottó 33 éves történetének eddigi legnagyobb nyereménye, 3 milliárd forint várja a játékosokat ezen a héten. Az ünnepek közeledtével még nagyobb az érdeklődés és a játékkedv a számsorsjáték iránt, de hogy karácsony előtt lesz-e újabb milliárdos nagynyertes, az csak vasárnap fog kiderülni.

Hatalmas az izgatottság a Hatoslottó főnyereménye körül, ugyanis a május óta tartó nyereményhalmozódásnak köszönhetően ezen a hétvégén rekordfőnyeremény, azaz 3 milliárd forint várja a játékosokat. Utoljára 13 éve, egészen pontosan 2008. 38. hetében vitte haza egy szerencsés játékos az akkori rekordnak számító főnyereményt, a 2,958 milliárd forintot.

A folyamatosan halmozódó Hatoslottó jackpot a játékkedvre is pozitív hatással van. A Szerencsejáték Zrt. adatai alapján elmondható, hogy 2021 első 20 hetéig (május) hetente átlagosan 1,5 millió Hatoslottó alapjátékot játszottak meg játékosok, amelyben azóta fokozatos növekedés látható. Az igazán nagy fordulópontot október közepe hozta el, ugyanis a 2 milliárdos álomhatárt ekkor lépte át a játék várható főnyereménye. Ettől az időszaktól kezdve átlagosan több mint heti 2 millió alapjátékot adnak fel a szerencsevadászok.

A nyeremények halmozódása körül példátlan verseny alakult ki: a nagytestvérnek számító Ötöslottó szorosan követi a 6/45 formátumú társát. Az Ötöslottó esetében 18 hete nem volt telitalálatos szelvény, aminek köszönhetően a várható főnyeremény összege ezen a héten már elérte a 2,7 milliárd forintot.

Vissza