Hírek

A játék összeköt! program az újpesti gyermekekhez is elérkezett - Hetedik befogadó játszóterét adta át a Szerencsejáték Zrt.

2019.10.03.

A Szerencsejáték Zrt. Újpesten, befogadó játszótér-építési programjának mai állomásán nyitotta meg újabb közösségi terét, amelyen ép és fogyatékossággal élő gyermekek játszhatnak együtt. A program hetedik létesítményét Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója, valamint Wintermantel Zsolt, Újpest Önkormányzat polgármestere sajtótájékoztató keretében adta át az újpesti gyermekek számára. A Szerencsejáték Zrt. kibővített társadalmi felelősségvállalási kezdeményezése során a 2018-ban átadott két játszótér mellett 2019-ben immár hat helyszínt nyit, illetve nyitott meg az ország több pontján.

A nemzeti lottótársaság szívügyének tekinti a fogyatékossággal élő gyermekek társadalmi integrációját, éppen ezért állt az Európai Lottószövetség által indított kezdeményezés élére. Ennek értelmében a cég a közép-kelet európai régióban elsőként vállalta, hogy népszerű sorsjegyének, a Nagykarácsony sorsjegy bevételének egy részét befogadó játszóterek építésére fordítja.

Október 3-án Újpesten, a Kincses Sziget elnevezésű inkluzív játszótér nyitotta meg kapuit, hogy megteremthesse a közös játék örömét a fogyatékossággal élő és ép gyermekek számára egyaránt. A játszótér elemei; a kötél-mászófelületekkel, kötélpihenőkkel és csúszdával kialakított vártorony, a kombinált homokozó, a fészekhinta, a rugós strandpapucs, a tengerparti hangulatot megidéző függőágy vagy az akadálymentes meseház mind a kalózok színes világát elevenítik meg. A játékok kialakításuknak köszönhetően biztonságosan használhatóak, így mozgásukban korlátozott személyek is bátran kipróbálhatják azokat.

A játék összeköt! programnak köszönhetően az idei évben rövidesen nyolcra bővül ezeknek a különleges közösségi tereknek a száma, több ezer gyermek és szüleik örömére. Azonban itt sem kívánunk megállni, és terveink szerint hamarosan meghirdetjük következő programunkat is. Büszke vagyok rá, hogy társaságunk egy ilyen kiemelkedően jelentős társadalmi ügyben vállal kulcsfontosságú szerepet, egyben bízom benne, hogy példánk követőkre talál, így mind több fogyatékossággal élő és ép gyermek tud majd együtt játszva közös élményeket szerezni, hiszen „Nem az a fontos, ami elválaszt, hanem az, ami összeköt!” – hangsúlyozta Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója.

„Az újpesti közösség erős, és ebbe beletartoznak a fogyatékossággal élő honfitársaink, felnőttek gyerekek egyaránt. A mi feladatunk, hogy minden lehetséges eszközzel törekedjünk az esélyegyenlőség biztosítására. Ennek egy nagyon fontos példája a ma átadott játszótér, mert nemcsak lehetőséget biztosít a fogyatékossággal élő gyerekeknek, hogy itt játszhassanak, hanem azt is lehetővé teszi, hogy együtt használják ezeket a játékokat ép társaikkal, ami segíti és erősíti az elfogadást. Kívánom, hogy a most átadott játszótér sok örömet szerezzen a környéken élő gyermekeknek!” – mondta el Wintermantel Zsolt, Újpest Önkormányzat polgármestere.

Minden további, „A játék összeköt!” programmal kapcsolatos információról a sajto@szerencsejatek.hu e-mail címen érdeklődhetnek.

Vissza