Hírek

A nemzeti lottótársaság is támogatja az ukrajnai menekültek megsegítését

2022.03.17.

A Szerencsejáték Zrt. 25 millió forint gyors pénzügyi támogatás nyújt az Ökumenikus Segélyszervezetnek az ukrajnai bajbajutottak ellátására a Híd Kárpátaljáért segélyprogramon keresztül.

A nemzeti lottótársaság folyamatosan figyelemmel kíséri az Ukrajnában zajló háborús eseményeket, amelynek következményeként családok, idősek és fiatalok – mindenüket hátrahagyva - keltek útra a harcok sújtotta területekről. Ennek jegyében a Szerencsejáték Zrt. úgy döntött, hogy 25 millió forint értékben gyors pénzügyi támogatást nyújt stratégiai partnerének, az Ökumenikus Segélyszervezetnek az ukrajnai bajbajutottak ellátására a Híd Kárpátaljáért segélyprogramon keresztül.

A Segélyszervezet országos lakossági és céges tárgyi és pénzügyi adománygyűjtést is hirdetett az Ukrajnában kialakult háborús helyzet miatt szükséges humanitárius segélyprogramjának támogatására, amelyhez a nemzeti lottótársaság munkatársai is csatlakoznak. A folyamatosan érkező higiéniás szereket, takarókat, plédeket, hálózsákokat, elemlámpákat szintén a Segélyszervezet bevonásával juttatjuk el a rászorulók részére.

A Szerencsejáték Zrt. a fentiek mellett kéri játékosait, hogy amennyiben lehetőségük van, ők is támogassák a rászorulókat az alábbi módok valamelyikén:

  • A Segélyszervezet 1353-as adományvonal hívásával hívásonként 250 forinttal támogathatják a segélyprogramot.
  • További pénzbeli adomány a Segélyszervezet honlapján https://segelyszervezet.hu/kampanyok/haboru-ukrajnaban/  keresztül is küldhető, illetve a felajánlott összeg a honlapon feltüntetett 11705008-20464565 bankszámlaszámra is utalható.

Köszönjük segítő együttműködésüket!

Vissza