Hírek

A Szerencsejáték Zrt. Európa legjobbjai között

2010.06.08.

 A 72 európai lottótársaságot tömörítő Európai Állami Lottó és Totó Szövetség (EL)„Felelős játékszervezőnek” minősítette a Szerencsejáték Zrt-t, amely ezzel bekerült a legjobbaknak járó elismeréssel rendelkező 14 tagú európai élcsapatba. Az erről szóló tanúsítványt a barcelonai kongresszuson kapta meg a cég.

Csak az a társaság minősül felelős játékszervezőnek Európában, amely tudatosan odafigyel arra, hogy  játékosai a játék kedvéért, csak mértékkel játszanak és semmiképp se váljanak a játékszenvedély rabjává, ezért minden döntésében és tevékenységében ezek a szempontok vezérlik.

A kitüntető cím használatát egy nemzetközi audit előzi meg, (ezt a PricewaterhouseCoopers végezte) melynek során részletesen átvilágítják a céget, annak működését, addigi tevékenységét. Ennek során elismerték, hogy a Szerencsejáték Zrt. eddig csak olyan játékokat vezetett be, amelyek nem tartoznak a függőség kialakulásához vezető legveszélyesebb kategóriába. 

Az interneten játszható szerencsejátékokhoz  olyan szoftvert fejlesztett és alkalmaz, melynek segítségével a játékos önmagát korlátozhatja, tehát a játék elején önkéntesen meghatározhatja, hogy mennyi pénzért játszik és az arra hajlamosakat később hiába fogja el a játékszenvedély, a rendszer ezt a határt nem engedi túllépni.

A cím elnyerésének számos feltétele van, amelynek a Szerencsejáték Zrt. mind megfelel.  Kutatásokat szervez és finanszíroz azért, hogy megtudja, hogy Magyarországon kiket és hogyan érint a játékfüggőség, kik a veszélyeztetettek.  Komolyan oktatja mindazokat, akik termékeiket az ország különböző pontjain értékesítik. Különösen szigorúan ellenőrzi azt, hogy kiskorúak ne vehessenek részt semmilyen szerencsejátékban. A lottózókban kihelyezett füzetek révén segít abban, hogy az úgynevezett függő játékosok hova, kihez fordulhatnak szenvedélybetegségükkel. Lehetőséget teremt arra, hogy akár helyben, akár honlapján mindenki tesztelhesse önmagát és megvizsgálhassa mennyire „szenvedélyes” játékos.

A felelősséggel gondolkodó játékszervező gondosan ügyel arra, hogy reklámjai ne keltsenek játék iránti vágyat kiskorúakban, önálló jövedelemmel nem rendelkezőkben.

A sváci  székhelyű nemzetközi szervezet elismerése egy társaság hosszú távú tevékenységéért jár, így különleges rangot jelent a Szerencsejáték Zrt. – nek.

Egyben kötelezettséget is arra, hogy a Felelős játékszervező évente részvizsgálatokat végez, három év múlva pedig megismétli az egész minősítési eljárást.

Részletekért kattinson ide.

A képen (jobb oldalon) Székely Gábor vezérigazgató, Friedrich Stickleraz EL elnöke és az Austrian Lotteries vezérigazgató-helyettese - és Dianne Thompson  - az EL felelős játékszervezési munkabizottságának a vezetője és a brit Camelot vezérigazgatója - társaságában.

Vissza