Hírek

A Szerencsejáték Zrt. ismét elnyerte a Fogyatékosság-barát munkahely díját

2015.03.24.

Az elismerést Balogh Ádám, a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója vette át 2015. március 24-én a díjat létrehozó Salva Vita Alapítvány igazgatójától, Vég Katalintól, Czibere Károly, az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárától, Lippai-Nagy Írisztől, az American Chamber of Commerce in Hungary ügyvezető igazgatójától, valamint Szabó Kálmántól, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület ügyvezető igazgatójától.

Fotó: Szöllősi Mátyás

„Az elmúlt időszakban a kollégák rengeteget tettek a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatása terén. A sorsjegy értékesítő hálózatunk valamennyi értékesítő helyén a munkavállalók számára egyéni adottságaiknak megfelelő szintű akadálymentesítést biztosítottunk, valamint az érintettek bevonásával megvalósítottuk az értékesítő asztalok korszerűsítését.” – meséli dr. Zelei Beatrix, a Szerencsejáték Zrt. CSR osztályvezetője.

Kereskedelmi képzéseknek részeként kialakított kereskedelem-technikai tréningeken a karitatív célú sorsjegy értékesítő hálózat dolgozóinak 25%-a vett részt az időszakban. E program egyben a vállalaton belüli érzékenyítés része is, hiszen a tréningeken vegyesen vannak jelen a megváltozott munkaképességű dolgozók és más, értékesítéssel foglalkozó nem megváltozott munkaképességű személyek.

Fotó: Szöllősi Mátyás

2014-ben új képzési formát, „on the job” típusú képzést is bevezettek, melynek keretében a megváltozott munkaképességű munkavállalót személyes tanácsadás során segítik abban, hogy fejlődjön, és ez által sikeresebb lehessen értékesítési munkájában. A megismert elvárások sikeres elsajátítását a hálózat munkatársai folyamatosan nyomon követik.

„A nem megváltozott munkaképességű dolgozók körében folyamatosan biztosítjuk annak a lehetőségét, hogy tényekre és személyes ismeretekre alapozva alakíthassák ki véleményüket a megváltozott munkaképességű munkatársainkkal kapcsolatban. Ennek érdekében a Szerencsejáték Zrt. szokásos rendezvényein és belső kommunikációs csatornáin rendszeresen, a külső kommunikációs csatornáin pedig eseményhez kötötten biztosítja megváltozott munkaképességű munkatársaik megjelenését.” – fűzte hozzá Rosner Imre, a Karitatív Osztály osztályvezetője.

Az eddigi elért sikerek nem jelentik azt, hogy elégedetten hátradőlhetnek a cég dolgozói, a kollégáknak már megvan az elkövetkező évekre szóló terve is. A 2012-ben indított pénzügyi öngondoskodási programot bővíteni kívánják az egészség tudatosság témakörével, valamint a célcsoportot is szélesítik a karitatív árusok mellett a lottózói eladókkal.

A Szerencsejáték Zrt. nem megváltozott munkaképességű munkavállalói - egyaránt az irodai dolgozók és a lottózói eladók - számára érzékenyítő tréningeket szervez, hogy tovább növeljék a fogyatékos személyek befogadására irányuló készségüket.

Különösen fontos célnak tartják, hogy üzletpolitikájukban az átalakuló foglalkoztatási rehabilitációs feltételek között a munkavállalóink érdekeit maximálisan figyelembe vegyék.

Vissza