Hírek

A világ élvonalában a Szerencsejáték Zrt.

2011.03.21.

A WLA által kiállított felelős játékszervezői tanúsítvány elnyerését megkönnyítette, hogy a minősítésre pályázó magyar cég rendelkezett már az European Lotteries (EL – az európai lottótársaságokat tömörítő szervezet) által odaítélt felelős játékszervezőnek járó elismeréssel. A Szerencsejáték Zrt. 2010 júniusában érdemelte ki ezt a kitüntető címet, a kelet-közép-európai régióban elsőként. A minősítést független nemzetközi audit előzte meg, melyet a PricewaterhouseCoopers könyvvizsgáló cég végzett. Ennek során részletesen átvilágították a céget, annak működését, addigi tevékenységét.

A vizsgálat végén elismerték, hogy a Szerencsejáték Zrt. csak olyan játékokat forgalmaz, amelyek nem tartoznak a függőség kialakulásához vezető legveszélyesebb kategóriába.

A nemzetközi elismerés egy társaság hosszú távú tevékenységéért jár. A pályázónak számos elvárásnak kell megfelelnie, azokat mindennapi munkafolyamataiba be kell építenie, hogy a következő (három év múlva esedékes) vizsgálatkor újra kiérdemelje az elismerést. A Szerencsejáték Zrt. kutatásokat szervez és finanszíroz a játékfüggőség témakörében, segítséget nyújt a függő játékosok orientálásában a lottózókban kihelyezett füzetek, illetve a honlapon elhelyezett információk révén és - talán mindent megelőzően – következetesen fellép a kiskorúak fokozott védelme érdekében. Ez az elköteleződés a működés teljes spektrumára kiterjed, része a lottózói dolgozók oktatásának éppúgy, mint ahogy példának okáért a Társaság szigorúan csak olyan reklámokat használ, melyek nem keltenek a játék iránti vágyat kiskorúakban. A Szerencsejáték Zrt. felelős működésének része az is, hogy honlapján bárki tesztelheti önmagát és megvizsgálhatja, mennyire „szenvedélyes” játékos. Ezen túlmenően, az internetes játékrendszerében egyre szélesebb körben lehetővé teszi a fogadóknak, még a fogadásaik megtétele előtt önmaguk korlátozzák, hogy maximum mennyit akarnak a játékra költeni.

A Szerencsejáték Világszövetség (WLA) a felelős játékszervezői díj odaítélésekor kiemelte, hogy a Szerencsejáték Zrt. jól átgondolt és megalapozott felelős játékszervezési programmal rendelkezik, és arra törekszik, hogy ennek elemeit a napi működésének részévé tegye. Mint ilyen, követendő példaként szolgál a WLA mindazon tagjainak, akik maguk is az elismerés megszerzésén munkálkodnak.

Vissza