Hírek

Az asztalitenisz lett az új futball

2020.04.22.

Az elmúlt hetekben a sportfogadási piac teljes mértékű átalakulásának lehettünk szemtanúi. A kínálati oldal változásával a sportfogadók új sportágak felé nyitnak, az online térben történő fogadás pedig egyre inkább előtérbe kerül: jelenleg a Szerencsejáték Zrt. sportfogadási forgalmának 50 százaléka az online felülethez kötődik. A fogadók körében a legnépszerűbb eseményeknek továbbra is a labdarúgó-mérkőzések bizonyulnak - egy-egy fehérorosz meccset például többen követték élő streamen itthon, mint a legutóbbi El Clásicót - azonban sportági szinten az asztalitenisz generálja a legnagyobb forgalmat.

A hazai sportfogadási piacot a járványügyi helyzet kialakulása előtt a kereslet határozta meg, így a fogadók az általuk leginkább kedvelt sportágak kedvenc csapatainak, illetve játékosainak teljesítményét tippelhették meg. Az elmúlt egy hónap eseményei azonban teljes egészében átalakították a piacot, a szakértők pedig ennek értelmében a sportfogadás szinte teljes szünetelését predesztinálták.

A kialakult helyzetben a Szerencsejáték Zrt. sportfogadási szakembereinek sem maradt más lehetőségük, minthogy a fogadási ajánlatot a kereslet helyett a sportesemény kínálathoz igazítsák: a magyar sportfogadók széles körében ismert és kedvelt bajnokságok, meccsek helyett az eddig kevésbé népszerű tornák és események kerültek előtérbe, illetve váltak fogadhatóvá. Így fordulhat elő, hogy a hazai futballrajongók közül egyre többen követik nyomon a különböző országok asztalitenisz, jégkorong és kosárlabda bajnokságait.

A fentieken túl fontos, hogy a futball a sportesemények beszűkülésével sem tűnt el a fogadási kínálatból. Van néhány olyan ország, amely nem állította le a sportéletét, így a korábban hazánkban nem fogadható nicaraguai, tádzsik és türkmén focibajnokság is felkerült a palettára, valamint a fehérorosz bajnokság is gőzerővel zajlik.

„Az elmúlt hetek legnépszerűbb eseményeinek továbbra is a labdarúgó-mérkőzések bizonyultak, sportági szinten viszont az asztalitenisz generálta a legnagyobb forgalmat. Ennek az oka, hogy a fogadható sportesemények jelentős részét teszik ki az asztalitenisz-mérkőzések, jelen helyzetben nagyságrendileg több eseménnyel szerepel a kínálatban ez a sportág, mint a labdarúgás. Az asztalitenisz kapcsán jellemzően kiemelkedő népszerűséggel bír az élő fogadási lehetőség Tippmixen és Tippmixprón egyaránt. A Szerencsejáték Zrt. ezt a fogadói igényt még inkább kiszolgálva április 15-től kezdve elérhetővé tette, hogy a Tippmixpro és a Tippmix weboldalán, valamint a Tippmix TV-n élő animáción keresztül követhessék a fogadók az asztalitenisz-mérkőzéseket is” – mondta el a Szerencsejáték Zrt. Odds Központjának vezetője.

A járvány kezdete rendkívül próbára tette a sportfogadási piacot, a sporteseményeket egyik percről a másikra mondták le, egy-egy felkínált fogadást esetenként szinte rögtön törölni is kellett a kínálatból, nagy törést jelentett például a török sportélet leállítása. Az elmúlt két hétben azonban stabilizálódott a helyzet, a fogadók alkalmazkodtak az új berendezkedéshez, a játék élményét új sportágakban fedezik fel, a fogadást pedig sokan inkább az online térben bonyolítják le. A Szerencsejáték Zrt. sportfogadási forgalmának 50 százaléka mára az interneten történő fogadásokból érkezik be.

„A mai digitális világban korlátlan információ áll rendelkezésünkre a világ összes sportágát illetően, így tehát azok a játékosok, akik a szórakozást a sportfogadásban találják meg, kellő tájékozódással a sport eddig ismeretlen területein is élményekkel és sikerekkel gazdagodhatnak” – tette hozzá az Odds Központ vezetője. 

Vissza