Hírek

Az akaraterő diadala

2012.07.02.

Így járt az a fiú is, akinek tettei sokak számára adtak erőt, és sokaknak mutattak példát. Már az általános iskolában is ő volt a leggyorsabb és a legelszántabb futó. Minden szabadidejét gyakorlással töltötte, hogy elérje a célját, és igazi sportember váljék belőle. A sok munka meg is hozta a gyümölcsét. Hosszútávfutó lett, kitartása mindenkit ámulatba ejtett. Társai csodálták, ellenfelei tisztelték eredményességét és sportszerűségét is. Igazi bajnok volt, aki nem ismerte a „feladni” szót, s így mindenre képes volt, amit a fejébe vett. Éveken keresztül minden maratoni verseny végén az ő nyakába akasztották az aranyérmet. Amikor az újságírók kérdezték, mi a titka a győzelmeinek, mindig azt felelte: „Csak négy szó: Szorgalom, kitartás, remény, szerencse…”

Aztán egy szép napon elhagyta a szerencse. Már csak egy kilométerre volt a céltól, amikor bekövetkezett a tragédia. Egy elszabadult furgon átszakította a kordont, és a futók felé száguldott. A versenyben vezető fiú túl közel volt hozzá, már nem tudott elugrani, így őt elsodorta.

Kórházban tért magához. Alig hogy kinyitotta a szemét, megpróbált felállni, de a lábai nem engedelmeskedtek az akaratának. Körbenézett, hogy kitől kérjen segítséget. Az ágya mellett álló orvos sóhajtott egyet, majd szomorúan így szólt: „A lábai olyan súlyosan megsérültek a balesetben, hogy attól tartok, soha többé nem tud majd futni, de járni is csak nehezen...” A fiú hitetlenkedve rázta a fejét. Amikor jobban lett, kerekesszéket kapott. A kórház folyosóján egy fiatal nővér megkérdezte tőle, hogy mihez kezd majd, hiszen az egész élete megváltozott, a versenyzést is abba kell hagynia. Elszánt határozottsággal felelte neki: „Én nem adom fel, ahogy eddig sem adtam fel soha! Nemhogy járni és futni, de szinte repülni fogok, mint akinek szárnya nőtt!!!”

Hamarosan kikerült a kórházból, és minden erejével azon volt, hogy ismét formába lendüljön. Nehezen teltek a napok, a hetek, de nem csüggedt el egy percre sem.
A kerekesszék helyett hamarosan mankóval próbált meg járni.

És vajon szárnyai is lettek végül? Látogass el a www.szerencseplusz.hu oldalra, keresd a Hőstörténetek menüpontot, ahol a képregényből megtudhatod!

Vissza