Hírek

Eb-selejtezők: esélyek

2011.06.01.

A futball azért is szép játék, mert noha hosszú távon általában érvényesülnek az erőviszonyok, egy-egy mérkőzés hozhat meglepő eredményt, az esélytelenebb is sikert arathat, Dávid is legyőzheti Góliátot. Ha nem így volna, le sem kellene játszani a meccseket, csak a megfelelő rubrikába beírni a számítógép által kidobott eredményt. Ráadásul e hét péntekjén és szombatján a párharcok zöménél – az eddigi teljesítmény és forma alapján – bármely kimenetel elképzelhető. Ezért, bár az esélylatolgatáshoz vesszük a bátorságot, garanciát nem vállalunk a tippekért. Íme, kínálatunk és ajánlatunk!

A csoport

AUSZTRIA – NÉMETORSZÁG

A németek eddig hibátlanul teljesítettek, valamennyi mérkőzésüket megnyerték. Az osztrákok a helyükön vannak, s talán ez az utolsó esélyük, hogy ne veszítsék el a második hely megszerzésére vonatkozó minden reményüket.

BELGIUM – TÖRÖKORSZÁG

Egymás nyakán lihegnek, késhegyre menő harcot vívnak a csoport második helyéért. Játékerőben nincs lényeges különbség, a belgák mellett a hazai pálya előnye szól.


B csoport

OROSZORSZÁG – ÖRMÉNYORSZÁG

Az oroszok elég jók, az örmények meglepően jók. Mivel az élmezőny annyira szoros, amennyire csak lehet, aki nem hozza a kötelezőt, az bukásra lesz ítélve az őszi „bizonyítvány osztáskor”. Az oroszoknak áll a zászló, de nem számíthatnak könnyű sikerre.

MACEDÓNIA – ÍRORSZÁG

Az írek az első kettővel megegyező pontszámmal a csoport harmadik helyén állnak. A makedónok eddigi teljesítménye – a helyezést, s a pontokat tekintve – eléggé harmatos. Háromszor már megverték, viszont egyszer sem alázták meg őket. Dublinban szoros 1-2-t játszottak, ám most hazai pályán vághatnak vissza. Van is rá esélyük, ámbár szerintünk nem sok. Bármi lehet, leginkább döntetlen.

C csoport

OLASZORSZÁG – ÉSZTORSZÁG

Bár az olaszok nem játszanak látványosan, az eredmények őket igazolják. Magabiztosan vezetik csoportjukat. Az észtek kevés gólt lőnek, de keveset is kapnak, valószínűleg most sem lesznek a pofozógép szerepére kárhoztatva. Az olasz győzelem azonban borítékolható.

D csoport

ROMÁNIA – BOSZNIA-HERCEGOVINA

A románok „csehül” állnak, csak Luxemburgot előzik meg. A bosnyákok egy hellyel és két ponttal vannak előttük. A második hely esetleges eléréséhez mindkét csapatnak létfontosságú lenne a győzelem, de valószínűbbnek látszik a döntetlen.


FEHÉROROSZORSZÁG – FRANCIAORSZÁG

A franciák elsők, a beloruszok másodikak a csoportban, de van köztük négy pont különbség. Úgy gondoljuk, hogy ez meg is fog maradni a pénteki mérkőzés után.

E csoport

MOLDOVA – SVÉDORSZÁG

A „magyar” csoportban a svédek előttünk, a moldávok utánunk vannak. Nekünk igazán az iksz jönne jól, s valami azt súgja, az is lesz. A svédek ugyan jobbak, de nem annyival, hogy ezt a tudásbeli különbséget a hazai pálya ne egyenlítené ki.

F csoport

HORVÁTORSZÁG – GRÚZIA

A horvátok meglepetésre nem emelkednek ki az egyébként ránézésre nem túl nehéz csoportból, sőt csak szoros másodikok. A grúzok önmagukhoz képest elég jól szerepelnek, de a hét egyik bomba meglepetése lenne, ha Zágrábban pontot szereznének. Nem fognak.


GÖRÖGORSZÁG – MÁLTA

A hellének elsők, a máltaiak pont nélkül utolsók a csoportban. Ez „országos egyes”, annak ellenére, hogy a kis szigetország elitjének két tagja is (a kapus és a center) a Fradiban edződik.


LETTORSZÁG – IZRAEL

A lettek voltak már jobb pozícióban is nagy verseny selejtezőjében, az izraeliek viszont az eddigiekre nem panaszkodhatnak, s amennyiben idegenben győznének, akkor az ősz folyamán még tétért játszhatnának. Bármi lehet, de sok gólra nem számíthatunk.


G csoport

ANGLIA – SVÁJC

Anglia eddig négy meccsen hat ponttal szerzett többet, mint az alpesi alakulat. A különbség most nőni fog. A fociban minden elképzelhető, de az, hogy az angolok hazai pályán ne nyerjenek, nem. Illetve csak nagyon szabadjára engedett fantáziával.


MONTENEGRÓ – BULGÁRIA

A montenegróiak pontszámban azonosan állnak az angolokkal. Kevés gólt lőttek (négy meccsen hármat), viszont keveset is kaptak (egyet sem). Bulgária keresi régi önmagát, de nem nagyon találja. Most sem fogja, jó esetben egy gólnélküli döntetlenben bízhat.


H csoport

PORTUGÁLIA – NORVÉGIA

Valószínűleg a hét meccse lesz! A norvégok elsők a csoportban, de ha Portugália győzne, gólkülönbséggel átvehetné az első helyet tőlük. Valószínűleg ez fog történni, bár azért a „nagy esküt” nem tennénk le rá. A luzitánok a földön, a vikingek a levegőben jobbak. Kérdés: a labda hol fog tartózkodni…

IZLAND – DÁNIA

A dánok közepesen jók, a jégszigetiek jelenleg még Ciprusnál is gyengébbek. Ha összekapják magukat döntetlenre jók lehetnek, de a dánok nyilván nyerni mennek Reykjavikba, ha csak nem akarnak már most kiszállni a versenyből.


A mieink majd a jövő héten selejteznek San Marinóban, amelyre pénteken Luxemburgban hangolnak. És remélhetőleg sikeres lesz a főpróba, azt tippeljük, hogy 3-1-re győzünk.

- is -

Vissza