Hírek

Egy-egy milliárd forint várja a játékosokat az Ötös- és Hatoslottón

2023.09.13.

Az Ötöslottón másfél, a Hatoslottón pedig két hónapja várja új telitalálatosát a jackpot. Az Ötöslottón a várható főnyeremény összege meghaladta az egymilliárd forintot is, a Hatoslottón pedig már 944 millió forint várja a szerencsevadászokat szombaton és vasárnap.

2023. július 16-án egy szerencsés játékos 1,161 milliárd forinttal lett gazdagabb a Hatoslottón, míg az Ötöslottón legutóbb július 29-én született telitalálatos, akik egyedüli nyertesként 481 millió forintnak örülhetett.

A 6, illetve 8 hét halmozódásnak köszönhetően hétvégén összesen már kétmilliárd forintot is meghaladó összeg várja a játékosokat, hiszen az Ötöslottón már meghaladta az egymilliárdot a főnyeremény összege, a Hatoslottón pedig 944 millió forint.

Az Ötöslottó története során a legrövidebb halmozódás 1 hét volt, a leghosszabb pedig 39 hét. Ez utóbbira három éve volt példa: közel 10 hónap után 2020. 13. játékhetén megszületett az Ötöslottó történetének legnagyobb főnyereménye, egy szerencsés nyertes 6,431 milliárd forinttal lett gazdagabb. A nyeremény halmozódására a szabályok szerint 52 hét áll rendelkezésre, ezután a főnyeremény nem növekszik tovább. Ha az utolsó sorsoláson sincs telitalálatos szelvény, akkor a főnyeremény a többi nyertes között kerül felosztásra, ugyanakkor erre a játék 66 éves története során még egyszer sem volt példa.

Vissza