Hírek

Egy sima, egy fordított… meg egy eltűnt szelvény

2012.12.04.

El is mentem, és megvettem hozzá a fonalat. Persze visszafelé egy édességbolt mellett is megálltam, vettem a Lacikának pár darab csokit, meg aztán betértem a szokásos lottózóba is, és megleptem magam egy Ötöslottó-szelvénnyel. Gépivel, mert az ad egy kis extra izgalmat: teljesen a szerencsére bízom magam.


Segíts Joli néninek megtalálni a szelvényt!

Hazamentem, és rögtön nekiláttam a munkának. Előtte még egy kicsit takarítottam, mert ugye rend a lelke mindennek, nem igaz? Egy kis rámolás, seprés, felmosás, égett a kezem alatt a munka!

Azon gondolkoztam, hogy milyen mintát tegyek a pulóverre. Először egy kutyus, vagy kakas jutott eszembe, de aztán úgy döntöttem, hogy valami játékosabb forma kellene. Mondjuk egy labda? Á, az túl kerek. Vagy egy virág? Az meg kislányos. És ha mondjuk … egy lóhere lenne?

Rögtön megtetszett az ötlet, neki is láttam, pont éppen volt is zöld fonalam hozzá. Aztán ha már így eszembe jutott a szerencse, gondoltam megnézem, milyen számok vannak a frissen vásárolt szelvényen.

Fel is pattantam, átkutattam a szatyrot, de nem találtam! Korábban már kivettem volna belőle?? Úgy látszik valahová úgy elraktam, hogy most nem találom… Ajjaj! Megtennéd, hogy megnéznéd egy-két helyen, hátha Te gyorsabban rálelsz? Addig én kötöm tovább a pulóvert! Jaj, nagyon köszönöm, életem!

Joli néni

Vissza