Hírek

Életmentés a lottózóban

2014.01.21.

Átlagos napként indult 2014. január 14-e a Déli pályaudvar kerengőjében található 59. számú lottózóban. Az üzletben dolgozó munkatársunk, Krajcsovits Attila elmondása szerint a szokásos keddi forgalom zajlott aznap délelőtt a lottózóban. A naponta betérő törzsjátékosok egyike, a 70 év körüli Imi bácsi is felkereste az üzletet. Szokásához híven letelepedett az ablak közelébe, és elkezdte tanulmányozni a Szerencsemix újságot.

A fogadások tanulmányozása közben egy heves köhögő roham kíséretében az idős játékos magatehetetlenül a földre borult. Kollégánk azonnal a fekvő emberhez szaladt, és a korábban tanultak alapján - szívmasszázs alkalmazásával - szakszerűen elkezdte az újraélesztést.

Eközben a lottózó üzletvezetője értesítette a mentőket. A gyorsan helyszínre érkező mentőautó stábja stabilizálta az idős férfi állapotát, majd kórházba szállították. A mentőorvos elmondása szerint a sikeres mentésben kiemelkedő szerepet játszott lottózós kollégánk előírásszerű életmentő tevékenysége. Külön kiemelte, hogy az ilyen esetek világítanak rá, hogy mennyire fontos, hogy mindenki rendelkezzen az alapvető életmentő ismeretekkel.

Ezúton is gyors felépülést kívánunk törzsjátékosunknak!

>> Az esetről a TV2 Tények című műsora is beszámolt. Ide kattintva megnézheti.

Vissza