Hírek

Európa-bajnoki selejtezők uralták a hetet

2011.10.12.

Különösen nagy figyelmet kapott az északi rangadó, vagyis a Finnország – Svédország párharc, amely attól vált különlegessé, hogy a magyar válogatott számára sem volt mindegy a találkozó végkimenetele. Végül ugyan Magyarország nemzeti csapata számára kedvezőtlen eredménnyel zárult a találkozó, azonban a legnépszerűbb események listáját így is fölényesen vezette a kínálat ezen eseménye, 89 932 megkötött fogadással. Ezen rangsorban a Ciprus – Dánia mérkőzés zárt a második helyen, 63 944 fogadással, miközben a képzeletbeli dobogóra még a Franciaország – Albánia csata fért fel, picivel több mint 59 ezer szelvényen szerepelve. A Top 5-ös listán szereplő további két esemény közül a Hollandia – Moldova párosítás is szép számokat, 57 ezernél is több fogadást produkált, miközben a Portugália – Izland találkozóra kettő híján 38 ezer fogadást regisztráltunk.

A népszerűségi „versenyt” megnyerő Finnország – Svédország párharca nem érte be egy első hellyel a 40. játékhéten, hiszen játékosaink az eszükre hallgatva bíztak a svédek győzelmében, amely bizalmat végül a legtöbb kifizetett nyeremény legjobbjaként meg is háláltak Ibrahimovicék, 57,30 millió forinttal gyarapítva a tippmixelőket. A felsorolás második helyén a Ciprus – Dánia meccsre lelhetünk, 44,21 milliós kifizetéssel, majd két, nagyjából hasonló számokat hozó párosítás következik. A Törökország – Németország összecsapás vendég győzelmet hozó eredményének köszönhetően majd 43 millió forinttal lettek gazdagabbak a sportfogadók, a Portugália – Izland csata pedig több mint 42 millió forintot jelentett játékosainknak. A sort szintén egy olyan találkozó zárja, amely szerepelt a legnépszerűbb fogadási események között is, lévén a francia válogatott Albánia elleni sikere kereken 41 milliós kifizetést jelentett.

A legváratlanabb eredmények között meglepetésre feltűnik a Hollandia – Moldova csata egyik kiegészítő fogadási lehetősége, hiszen bár nyertek a házigazdák, sokan gólzáporos győzelmet vártak az „Oranjétól” (A mérkőzésen 0 vagy 1 (H), 2 vagy 3 (D), 4 vagy több (V) gól lesz - 1 gól, 18 201 szelvényből 2719 helyes tipp; 12,00-es nyertes odds). A 19 éven aluliak számára rendezett Európa-bajnoki selejtezők során két, csak a legmerészebb játékosok által várt eredmény is született. Az U19Svédország - U19Azerbajdzsán csata (végeredmény: 0-1, 26 297 szelvényből mindösszesen 195 helyes tipp, 6,35-ös nyereményszorzó), valamint az U19Olaszország - U19Románia (eredmény: 1-2, 14 176 szelvényből 219 helyes tipp, nyertes odds: 6,25) találkozó egyaránt a bombameglepetés kategóriájába sorolandóak. Ezen utóbbi két találkozóhoz hasonlóan az ír bajnokság egyik élcsapata is „megégett” a hétvégi fordulóban, hiszen az UC Dublin – St. Patrick’s mérkőzés 2-1-es végeredményt hozott (játékosaink leleményességét jelzi, hogy 17 187 szelvényből így is volt 1958 helyes tipp, remek, 6,35-ös odds mellett).

Mivel válogatott forduló volt a hétvégén, a magyar érdekeltségű események között ezúttal csupán egyetlen labdarúgó összecsapást találunk, azt is a másodosztályból. Persze, aki az MTK – Veszprém párharctól hazai győzelmet várt – szinte mindenki, hiszen az 1,37-es nyereményszorzót 28 877 szelvényből 28 236 alkalommal könyvelhették el fogadóink – az helyesen döntött. Az Alba Volán jégkorongozóiban is egyre inkább bíznak játékosaink, méghozzá joggal. Az Olimpija Ljubljana elleni hazai összecsapást 5-2-re megnyerő fehérváriak (16 187 szelvényből 9745 helyes tipp, 2,13-as szorzó mellett) ugyanis immáron öt mérkőzés óta veretlenek az osztrák bajnokságban, és például a Vienna Capitals-szal szemben idegenben elért 5-5-ös döntetlennel 4099 szelvénytulajdonost jutalmaztak 4,45-ös oddsszal. A Győr női kézilabdázói törlesztettek a szurkolók, és persze a sportfogadók felé is, hiszen a Bajnokok Ligája első fordulójában elszenvedett váratlan kudarcot követően a francia Metz ellenében már nem volt kérdés, hogy a zöld-fehérek győzelmet aratnak (eredmény: 28-23, 13 168 szelvényből 11 871 helyes tipp, nyertes odds: 1,05).

A játékhét legügyesebb fogadója egy budapesti játékosunk lett, aki az utolsó előtti forduló Eb-selejtezői közül 10 összecsapáson talált el minden egyes végkimenetelt helyesen, és így 200 forintra 305 ezer forintot kasszírozott.

Azerbajdzsán - Ausztria V
Finnország - Svédország V
Lettország - Málta H
Szlovákia - Oroszország V
Románia - Fehéroroszország D
Belgium - Kazahsztán H
Szerbia - Olaszország D
Görögország - Horvátország H
Wales - Svájc H
Csehország - Spanyolország V
Vissza