Hírek

Fogadási kínálatban is kiemelkedő olimpia várható

2024.07.26.

Szűk két héttel a labdarúgó Eb lezárása után érkezik a nyár másik nagy sporteseménye, a 2024. évi párizsi olimpia. Magyarországot 21 sportági szakágban 180 sportoló képviseli, így a 2021-es tokiói játékokhoz képest népesebb magyar csapatért szoríthatunk Párizsban. A Tippmixen és a Tippmixprón külön a magyar versenyzők szereplésére figyelve számos fogadási lehetőség várja a sportfogadókat.

A fogadási kínálat és az oddsok szempontjából is kiemelkedő olimpiára számíthatnak a Tippmix- és Tippmixpro-játékosok. Nem meglepetés, hogy arra is lehet tippelni, a magyar küldöttség hány éremmel és hány aranyéremmel zár, illetve az éremtáblázat melyik pozíciójában végez. Az optimista játékosok 4,00-s szorzóval fogadhatják meg, hogy Magyarország legalább 9 aranyat gyűjt, 4,50-es oddsszal pedig arra is tippelhetnek, hogy az éremtáblázaton az első tíz nemzet között végez. A kevésbé optimisták 2,70-es oddsért választhatják azt a kimenetelt, hogy nem éri el a magyar érmek száma a 17-et.

A sportok közül a legnépszerűbbnek számítanak a csapatsportágak, e téren pedig Magyarország nem áll rosszul: vízilabdában és kézilabdában mindkét csapatunk ott lesz az olimpián – erre legutóbb a 2004-es athéni játékokon volt példa. A férfi vízilabdában kilenc aranyéremmel Magyarország a legeredményesebb nemzet, ugyanakkor Varga Zsolt együttese mellett az aranyéremre több nemzet válogatottja pályázik. A Tippmix és a Tippmixpro oddsai alapján Spanyolország lehet a mieink legnagyobb riválisa.

Izgalomból mindenesetre már az első napokban sem lesz hiány: kézilabda- és vízilabdacsapataink bemutatkozása mellett többek között az úszó- és a vívóversenyek is megkezdődnek. Az már szombaton kiderül, hogy Szilágyi Áron ismét megvédi-e a címét kard egyéniben – ez a kimenetel 2,90-es oddsért fogadható, így háromszoros olimpiai bajnokunk előzetesen a legesélyesebbnek számít a versenyszám megnyerésére.

A fogadóknak érdemes böngészniük a Szuper odds ajánlatot, ahol olimpiai eseményekre is tippelhetnek kiemelkedő nyereményszorzókkal. A fogadáskészítő funkció is bővül új sportágakkal: labdarúgás-, tenisz-, kosárlabda-, jégkorong-, kézilabda-, amerikai foci- és snookeresemények mellett már az olimpián egyaránt érintett röplabda- és asztalitenisz-mérkőzések kapcsán is lehetséges egyetlen meccsre kötéstiltás nélkül fogadni.

Az már megszokott, hogy az olimpia idején egyes sportágakra a megszokottnál nagyobb figyelem vetül, a labdarúgó-Eb-t követően tehát újabb speciális időszak vár a sportfogadókra. Ráadásul idén először jelenik meg a Szerencsejáték Zrt. fogadási kínálatában a paralimpia is: a társaság a magyar csapat szereplésére fókuszálva kínál majd fogadási lehetőséget.

Hajrá, magyarok!

Olimpia 2024 – magyar esélyesek egyéni versenyekben

Az olimpiák történetében 38 aranyéremmel a vívás a legeredményesebb magyar sportág, és Párizsban is szép reményeink lehetnek, már csak azért is, mert korábban még soha nem fordult elő, hogy mind a hat fegyvernemben indulhat magyar sportoló az ötkarikás játékokon. Az utolsó három olimpián mindig született magyar aranyérem ebben a sportágban – az előző három alkalommal például mindig Szilágyi Áron nyert kard egyéniben, és a háromszoros olimpiai bajnok legenda idén is ott van az esélyesek között.

29 ötkarikás bajnoki címmel az úszás a második legeredményesebb sportágunk az örökrangsorban, és a víváshoz hasonlóan az előző három olimpián mindig született legalább egy magyar aranyérem a medencében. Párizsban Milák Kristóf 200 pillangón címvédőként, Kós Hubert 200 háton világbajnokként versenyezhet, de nem szabad megfeledkeznünk a hosszútávúszóinkról sem – Rasovszky Kristóf a 2021-es tokiói játékokon ezüstérmes lett 10 kilométeren, idén pedig világbajnokságot nyert Dohában.

28 aranyéremmel a kajak-kenu következik a sportági örökrangsorban, és bár minden idők legeredményesebb magyar női olimpikonja, a hatszoros ötkarikás győztes Kozák Danuta nem tudta kiharcolni a csapattagságot, ebben a sportágban is szép reményeink lehetnek. Kopasz Bálint férfi kajak egyes ezer méteren címvédőként indul, a női kajaknégyesek versenyében pedig az előző három olimpián mindig az aktuális magyar hajó győzött az 500 méteres távon.

A birkózásnak is hatalmas hagyományai vannak Magyarországon – ezt az eddigi játékokon nyert húsz aranyérem is bizonyítja −, és bár a vártnál kevesebb magyar kvótát sikerült gyűjteni, megvan rá az esély, hogy a francia fővárosban sem maradunk aranyérem nélkül. A dagesztáni születésű Muszukajev Iszmail lehet az első honosított olimpiai bajnokunk, és ha nyerne, akkor Bóbis Gyula 1948-as diadala után ünnepelhetnénk újra magyar ötkarikás győztest szabadfogásban.

Olyan sportágunk is akad, amelyben régebben nyertünk olimpiai aranyat, de jelentős ötkarikás tradícióval bír. Ilyen például az öttusa, amelyben utoljára a 2004-es athéni játékokon született magyar arany – a hölgyek versenyében Vörös Zsuzsanna nyert −, de a sportági örökrangsorban kilenc olimpiai bajnoki címmel és huszonhárom éremmel Magyarország a legeredményesebb nemzet. Párizs lesz a klasszikus öttusa hattyúdala, hiszen utoljára itt láthatjuk az öttusa egyikeként a lovaglást. A hölgyeknél Gulyás Michelle és Guzi Blanka, míg az uraknál Bőhm Csaba és Szép Balázs is messzire juthat Párizsban.

A hagyományos olimpiai sportágak mellett a játékok műsorán viszonylag fiatalnak számító sportágakban is lehetnek szép reményeink: taekwondóban az eddigi legjobb szereplésünk például két ötödik helyezés, míg triatlonban egy hetedik hely volt a magyar csúcs az olimpián, de nem elképzelhetetlen, hogy valamelyik vagy akár mindkét sportágban lesz magyar dobogós az idei játékokon. Tokióban összesen kilenc sportágban született magyar érem, és arra is van esély, hogy Párizsban ezt is sikerül túlszárnyalni.

Vissza