Hírek

Gyémántcipőt vagy burgonyát?

2012.06.06.

Csaknem 4 milliárd forint a tét az Ötöslottón – hogy egészen pontosak legyünk, 3 milliárd és 900 millió forint ütheti a markát annak, aki ezen a héten eltalálja a nyerőszámokat! A 449 korábbi telitalálatos szelvény közt volt már olyan, aki 5 milliárd forinttal lett gazdagabb (meg egy kicsivel, potom 92 millióval...). Most sem érdemes húzódózni a szerencse elől, a 4 milliárd forint akkora összeg, hogy nehéz elképzelni is, mi mindenre telne belőle!

Ha valami igazán extra dolgot vásárolnánk belőle, elég csak elképzelni, hogy a világ legdrágább képregénye (a belga Hergé által 1932-ben rajzolt Tintin Amerikában borítója) 400 millió forintnak megfelelő összegért kelt el nemrég. Ha valami „felnőttesebb” dologra vágyunk, esetleg ingatlanba is fektethetjük – egyelőre csak képzeletbeli – vagyonunkat. De akkor már ne adjuk alább a legjobbnál: ma Magyarországon mintegy 25 darab penthouse lakást kínálnak eladásra, amelyek ára átlagosan darabonként 250 millió forint. Ezek közül megvehetnénk akár tizenötöt is, és még mindig maradna 150 millió forintunk! Ha viszont a gyomrunkra is gondolnánk, de még mindig a luxus lebeg a szemünk előtt, nézzünk valamit a világ legdrágább hozzávalói közül: fűszerből a sáfrány ajánlott (minden húsleves színének megszépítője), ebből egy kilónyi másfél millió forintba kerül – kár, hogy csak egy csipetnyit kell használni belőle. De vehetünk krumplit kilónként 150 ezer forintért is (a fajta neve La Bonnotte), ebből viszont több mint 25 ezer kilogrammnyi telne a csaknem 4 milliárdból. Csak a viszonyítás végett: egy magyar ember évente körülbelül 30 kilónyi burgonyát fogyaszt... Ha a gyomrunk mellett a külcsínre is van gondunk, akár a világ legdrágább cipője is a miénk lehet – egyből 100 példányban! A gyémántokkal kirakott, arannyal futtatott tűsarkú ugyanis kevesebb mint 40 millió forintba kerül, kár, hogy egy kicsit kényelmetlennek tűnik...

Ötleteket adni ilyen nagy összeg elköltéséhez szinte lehetetlen feladat – utazás, szórakozás, befektetés, mindenki más irányba indulna el, ha ekkora pénz ütné a markát. Ehhez azonban kell a kezdő lépés is, az pedig nem nehéz. Csak jól kell megtippelni azt az öt számot, ami hozzásegít a mesés összeghez!

A szombati sorsoláson kiderül, mi lesz a sorsa a hihetetlen összegű jackpotnak, de addig is érdemes ábrándozni, mire költenénk ekkora összeget. A Facebook oldalunkon található "Ha én nyertes lennék" alkalmazásunk segítségével bárki költekezhet a milliárdokból vagy meglepheti ismerőseit is egy saját cukrászdával!

Vissza