Hírek

Idén is különleges programmal készült a magyar költészet napjára a Szerencsejáték Zrt.

2024.04.11.

A múlt és a jelen magyar lírájának értékeire, örökérvényűségére, emellett a hagyománytisztelet és -megújítás szimbiózisára hívja fel a figyelmet a nemzeti lottótársaság költészet napi kampánya. A hazai kultúra támogatásában élen járó Szerencsejáték Zrt. idén április 11-én is egy exkluzív, ingyenesen látogatható programmal készült a magyar líra legfontosabb ünnepére azzal a céllal, hogy ismertebbé tegye a hazai fiatal szerzőket és alkotásaikat.

A kulturális események és projektek egyik legnagyobb támogatójaként is ismert Szerencsejáték Zrt. évek óta kiemelt figyelmet szentel a magyar költészet napjának, és változatos kezdeményezésekkel igyekszik népszerűsíteni a hazai poéták munkásságát és a sokszínű líratermést.

Április 11-én, József Attila születésnapján a társaság - immáron hagyományosnak mondható módon - egy különleges műsorösszeállítással elevenítette meg a magyar versirodalom klasszikus darabjait és mutatta be a kortárs fiatal költészet figyelemre méltó alkotásait az Akvárium Klubban. Az ingyenes programban egyaránt főszerephez jutott a vers, a zene és a slam poetry is. A műsor előadói, Izsó Zita költő, műfordító, Sárközi Richárd (dislexikon) slam poetry író és előadó, valamint a folk és jazz zenében egyaránt otthonosan mozgó JaMese zenekar tagjai ízelítőt adtak abból, hogy az egyes művészeti ágak miként lelnek egymásra az irodalomban, továbbá a klasszikus költői hagyomány hogyan hat a kortárs lírára. A Szerencsejáték Zrt. a fogyatékossággal élő emberek társadalmi integrációját mindenkor szem előtt tartva a siket és nagyothalló érdeklődők számára is elérhetővé tette az élményt jeltolmács segítségével.

A nemzeti lottótársaság célja, hogy a rendezvénynek köszönhetően mind többen találkozhassanak a kultúra nyújtotta élményekkel, megtapasztalják a versirodalom mérhetetlen gazdagságát, és ha még csak most kezdik az ismerkedést a költészettel, rövid úton maguk is aktív versolvasókká váljanak.

A költészet napjáról a közösségi média oldalain is különleges aktivitásokkal készült a nemzeti lottótársaság. A Szerencsejáték Zrt. Instagram oldala április 8-tól kezdődően egész héten Költészet-napi tematikába borult. 5 napon keresztül 5 híres költőnk jelenik meg kortárs köntösbe bújtatva.

További részletek a Szerencsejáték Zrt. Facebook- és Instagram oldalán.

Vissza