Hírek

Játék határokkal – egy program, amely segít, hogy a játék csak játék maradjon

2019.04.17.

 

A Szerencsejáték Zrt. és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet ezt a szemléletet szeretné erősíteni már a kiskorú gyermekekben is, 2012-ben indított „Játék határokkal” programjával, amelyet az idei évben kiterjesztenek, hogy dupla annyi iskolába juttassák el prevenciós óráikat.

A játékokhoz köthető szenvedélybetegség kialakulásának és terjedésének megállítása társadalmi érdek, a Szerencsejáték Zrt. ezért aktív szerepet vállal a játékfüggőség visszaszorításában. Ennek egyik sikeres példája az az együttműködés, amelyet hetedik éve folytat az Ökumenikus Segélyszervezettel. A „Játék határokkal” elnevezésű komplex modellprogram célja, hogy egy átfogó szemlélet mentén nyújtson segítséget az érintettek és a leginkább veszélyeztetettek számára. Ennek egyik része a kezelés, az Információs pontokon keresztüli tájékoztatás és az egyéni, illetve csoportos segítőfoglalkozások szervezése. A prevenciós programrész keretében pedig a 2012 óta folyamatosan bővülő intézményi körben tartanak megelőző célú tájékoztató órákat és klubfoglalkozásokat, amelyek az előző tanévben 12 oktatási intézménybe jutottak el. 2019-re a Társaság célként tűzte ki, hogy megduplázza a résztvevő intézmények számát, vagyis újabb 12 iskolába juttassa el a prevenciós órákat. A program az iskolai megelőzésen kívül a tájékoztatásra és a függőség kezelésére is nagy hangsúlyt fektet.

„A Szerencsejáték Zrt. elkötelezett a „Játék határokkal” program folytatása és szélesítése mellett. Eddigi tapasztalataink azt mutatják, hogy nagy szükség van a helyben elérhető, emberi segítségre, különösen a halmozottan hátrányos helyzetűek számára, illetve, hogy a már egészen fiatalok körében is terjed a játékfüggőség, ők a leginkább veszélyeztettek. Ezért is kell a jövőben is egyre nagyobb figyelmet fordítanunk a játékfüggőség elleni harcban a megelőzésre, a prevencióra.” – mondta dr. Czepek Gábor, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója.

 

 

 

 

Lehel László, a Segélyszervezet elnök-igazgatója a sajtótájékoztatón kiemelte: „A Játék határokkal program az elmúlt években kiemelt fontosságú elemévé vált az Ökumenikus Segélyszervezet és a Szerencsejáték Zrt. átfogó stratégiai együttműködésének. E hosszútávú partnerség és kölcsönös elköteleződés jó alapot biztosít arra, hogy az eddig felhalmozódott tudásra és tapasztalatokra építve folyamatosan fejlesszük, bővítsük a programot. A most induló szakaszban az Információs pontok ismertségének növelése és a prevenciós foglalkozásba bevont iskolák számának megduplázása egy irányba mutatnak: minél többeknek esélyt kínálni a függőségektől szabad életre.” 

 

 

 

Rácsok Balázs, az Ökumenikus Segélyszervezet szociális és fejlesztési igazgatója a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: „A program nagy eredménye, hogy hiánypótló szolgáltatások alakulhattak ki az elmúlt évek során. A Szerencsejáték Zrt-vel közös együttműködés egyik különlegessége, hogy a gyerekeket nem tiltani, lebeszélni akarjuk valamiről, hanem egyrészt őszintén beszélni velük a szerencsejátékkal kapcsolatos élményeikről és érzéseikről, másrészt segítjük  őket, hogy a játékban megtalálják a megfelelő kereteket, szabályokat, illetve magát az élményt is.”    

 

 

 

 

Felelős állami vállalatként a Szerencsejáték Zrt. küldetése, hogy élményt nyújtson és értéket teremtsen, a Társaság minden eszközzel arra törekszik, hogy a játékosainak valóban élmény és szórakozás maradjon a játék. Éppen ezért a játékosok védelme, a felelős játékszervezői szemlélet a vállalat meglévő és új termékeinek kialakításakor is éppúgy szerepet játszik, mint a bolti vagy online értékesítés során.

 

Szerencsejáték Zrt. Kommunikáció

 

Vissza