Hírek

Játszott már valaha Skandit?

2011.07.08.

Talán nem titok: a Skandináv lottónak valójában semmi köze Skandináviához vagy a rénszarvasokhoz, legfeljebb annyi, hogy ez a típusú lottó – 35 számból hetet sorsoló – valóban szerepel skandináv ország kínálatában is. A Skandi itthoni formájában, főként a dizájnt és a sorsolások módját tekintve, hazai fejlesztés eredménye, 1999 óta szerepel a Szerencsejáték Zrt. termékei között.

A Skandi sajátosságai: az ikersorsolás izgalmai

Minden lottójáték más, lássuk, mitől egyedi a Skandi! Először is, a játék során használt számkészlet 35 elemből, számból áll, melyből egy sorsolás alkalmával hét számot húznak, nem is egyszer – kétszer. Első alkalommal gép sorsolja a számokat, ezt követően egy szerencsés pályázó (aki ezért nem mellékesen 200 ezer forintot nyer). Minden szelvény automatikusan részt vesz a két sorsoláson, és az ikersorsolás bármelyikén külön-külön nyertes lehet.

A legesélyesebb lottónyeremény

Skandináv lottón a telitalálat esélyei sokkal kedvezőbbek, mint más lottók esetében. Bár ebben a játékban kell a legtöbb számnak – szám szerint hétnek – egyeznie a kisorsoltakkal, ezeket 35 szám közül kell eltalálni. Ha például a nagy klasszikusnak számító Ötöslottóval hasonlítjuk össze (ahol 5 számot kell eltalálni 90-ből), akkor a számok magukért beszélnek: míg az Ötös esetében a telitalálat esélye körülbelül egy a 44 millióhoz, addig ez a Skandin 1 a 3 (!) millióhoz.

Akit a játék izgalma csábít, annak minden bizonnyal jó hír, hogy a Skandináv lottón nemcsak a főnyereményre kiemelkedően jók az esélyek, de általában a nyereményekre is. Már négy találatot pénzre lehet váltani – és hogy a számoknál maradjunk: ennek a valószínűsége egy a huszonkilenchez.

De hogyan játsszak?

Ha valaki nem kedveli a száraz leírásokat, esetleg a kíváncsi arra, miképp lehet egy Skandináv lottót feladni, annak azt javasoljuk, látogasson el a www.szerencsejatek.hu oldalra, ahol a Skandináv lottó menüpontja alatt egy videóból további információkat gyűjthet a témában.

Ne feledje, szerda este ismét Skandináv lottó sorsolás a TV2-n! Adjon esélyt Ön is a rekordnyereménynek!

Vissza