Hírek

Jól fizettek a magyar érdekeltségű meccsek

2011.08.11.

A prímet egy, a magyar labdarúgás számára kevéssé kedves, ám a tippmixelők szempontjából mindenképpen remek eredményt hozó, Hearts – Paks El-összecsapás vitte, ahol a házigazda skótok sikere 52,64 millió forintos hasznot jelentett. Nem sokkal lemaradva ettől az összegtől következik egy másik Európa-liga selejtező, a Somogyi Csabát a kispadon tudó Fulham – RNK Split párharc, ahol az angolok 2-0-s sikere révén 48,91 millió forinttal gazdagodtak a fogadók. A képzeletbeli dobogó legalsó fokán a Videotont egy körrel korábban kiejtő, Szabics Imre által erősített Sturm Graz továbbjutást érő győzelme a Zestafonival szemben picivel több mint 47 milliót hozott a fogadók konyhájára. A negyedik legnagyobb haszon érdekében Juhász Rolandot, és az Anderlechtet illeti a dicséret, hiszen a Mechelen legyőzésével 38,99 millióval tették vaskosabbá a tippmixelők pénztárcáját. A Top 5 nyeremény sorát a Bundesliga címvédője, a Borussia Dortmund sikere zárja, amely a Hambrugot intézte el a szezonnyitón, ami 36 milliónál is többet fialt.

A legnépszerűbb fogadások – beleértve a kiegészítő lehetőségeket is – rangsora igazi „vegyes-felvágottnak” tűnik első pillantásra, hiszen öt különböző nemzet mérkőzéseit tartalmazza. Angliában a hagyományoknak megfelelően a Community Shield jelenti az élvonalbeli szezon kezdetét, és ezen a héten a Manchester United – Manchester City összecsapásra volt a legnagyobb a magyarországi fogadási kedv, 81 751 fogadással. A német rekordbajnok Bayern München első idei mérkőzése is vonzotta a tippmixelőket, majd 74 ezer szelvényen feltüntetve az eseményt – aztán később ezt rengetegen megbánták a Mönchengladbachnak köszönhetően, de erről picivel később. Dzsudzsák Balázs és az Anzsi Mahacskala „frigyének” köszönhetően a Tom Tomszk elleni, hazai diadal is reflektorfénybe került, 57 és félezer fogadás formájában, míg Juhász Roland és az Anderlecht bajnokija a Mechelen ellen is hasonló számot hozott. A listát a portugál Szuperkupa Porto – Guimaraes párosítása zárja, 40 ezer fölötti fogadással.

Említettem néhány sorral fentebb, hogy a Bayern Münchenbe vetett bizalom nem sült el jól, hiszen a német bajnokságot vereséggel kezdték a bajorok, méghozzá hazai pályán, a Borussia Mönchengladbachhal szemben. Azon leleményes, összesen 698 szelvénytulajdonos persze, akik bíztak a „Csikók” győzelmében, örülhettek, hiszen 10-szeres nyereményszorzóval erősítették kötéseiket (eredmény: 0-1, 37 777 szelvényen szerepelve). A legváratlanabb események listáján megtaláljuk még a Barcelona – Chivas Guadalajara felkészülési mérkőzést is (eredmény:1-4, 196 helyes tipp 10 098 szelvényen, 10-szeres odds mellett), és a nyáron alaposan bevásároló PSG vereséggel történő bemutatkozását a Lorient elleni, első fordulós francia bajnokin (eredmény: 0-1, 41 401 szelvényből 516 tökéletes tipp, 6,35-ös nyertes odds). És persze a Bajnokok Ligája-selejtezők legnagyobb szenzációja, a Panathinaikos – OB Odense párharc is csak az igazán szemfüleseknek jelentett örömet, igaz, nekik nagyot (eredmény: 3-4, 39 599 szelvényből 1 753 helyes tipp, 5,25-ös oddsszért).

A magyar érdekeltségű események között természetesen a Hearts – Paks Európa-liga selejtezőt kötelező megemlítenünk, nem véletlenül lett a legtöbb nyereményt hozó esemény a 31. játékhéten (eredmény: 4-1, 38 161 szelvényből 24 985 helyes tipp, 1,44-es szorzóval). További három, NB I-es labdarúgó-mérkőzés kapott különösen nagy figyelmet fogadóinktól, igaz, a két fővárosi nagycsapat, az FTC valamint az Újpest nem tudott örömet okozni a bennük bízóknak. A „Fradi” a Pécstől szenvedett vereséget az Üllői úton (eredmény:0-1, 44 929 szelvényből – FTC győzelmére tett tipp 39 813 szelvény szerves részét képezte – 2 761 helyes tipp, 6,35-ös nyereményszorzó), míg az Újpest a Paks csapatától kapott ki, és így továbbra is pont nélkül áll (eredmény: 0-2, 32 836 szelvényből – Újpest győzelmén 23 926 szelvény – 5 497 helyes tipp, 2,75-ös nyertes odds). A bajnoki címvédő azonban nem okozott csalódást, hiszen a Videoton – DVTK párharc (eredmény: 2-0, 38 321 szelvényből 35 242 helyes tipp, 1,37-es szorzóért) végkimenetelét elsöprő fölénnyel találták el a tippmixelők.

A 31. játékhét egyik legérdekesebb, és legbusásabb hasznát hozó szelvényét egy óbudai játékosunk jegyezte, aki hat döntetlen eltalálásával 300 forintos tétre nyert 390 000 forintot!

Jablonec – Mladá Boleslav D
St. Andrä – Austria Lustenau D
U19Csehország – U19Spanyolország D
Vaduz – Winterthur D
Monaco – Boulogne D
U20Argentína – U20Anglia D

Vissza