Hírek

Kis európai lottó-körkép

2013.08.23.

Ha valakinek a 2,4 milliárd forint kevés összegnek tűnik, nézzünk körül Európában, hogy a következő napokban mennyit is jelent egy telitalálat más lottótársaságoknál.

A lottójátékok a legrégebbi és leggyakoribb játék típusok Európában, azon belül is a 6/49, 6/45 lottótípusok. Az Ötöslottó, azaz 5/90-es játék Magyarországon kívül csak Ausztriában játszható. Általában heti egy- vagy kettő sorsolással nyerhetnek a szerencsések. Kettő nagy nemzetközi lottójáték létezik, az EuroMillions 2004-től 9 országban, az Eurojackpot pedig 2011-től 14 országban játszható.

Erre a hétre, péntekre meghirdetett Jackpot az EuroMillions lottójátékban 79 millió angol font (kb. 27 milliárd 650 millió forint), míg az Eurojackpot sorsolásán kerek 10 millió euró (kb. 3 milliárd forint). Az Eurojackpot utolsó telitalálatos játékát idén július 19-én sorsolták ki, amikor is egyetlen telitalálatos szelvény volt, melynek nyereménye 41.5 millió euró (kb. 12,5 milliárd forint) volt. De érdemes szem előtt tartani, hogy míg az EuroMillions főnyereménye ezen a héten több mint 27 milliárd forintnyi angol font, de a főnyeremény elérésnek az esélye 1: 116,53 millióhoz, addig a magyar Ötöslottó telitalálat esélye az 1: 44 millióhoz.

A nagy nyeremény rengeteg embert megmozgat külföldön és Magyarországon egyaránt, így olyanok is betérnek lottózóba szelvényt feladni, akik általában nem lottóznak. Ezt bizonyítja, hogy az elmúlt hetekben Magyarországon már bőven 5 millió fölött van a megjátszott alapjátékok száma.

Vissza