Hírek

Közel 25 milliárd forintért játszhatnak a hazai Eurojackpot játékosok

2019.08.16.

Budapest, 2019. augusztus 16. – Továbbra sem született telitalálatos szelvény az Eurojackpoton, így már 7 hete halmozódik a főnyeremény. Ezen a héten bruttó 75 millió euró, azaz 24,4 milliárd forint a tét.

2019. 33. játékhetében közel bruttó 25 milliárd forintért játszhatnak az Eurojackpot játékosok, amely a harmadik legnagyobb várható főnyeremény az idei évben. Az Európát átívelő játék a kezdetektől fogva nagy népszerűségnek örvend az itthoni játékosok körében: jelenleg minden második ember ismeri és hetente több százezren játszanak is a játékkal.

Az Eurojackpot játékosok között a férfiak vannak többségben. További érdekesség, hogy aki ezt a játéktípust választotta, gyakran alkalmazza az úgynevezett keresztjátszást. Ez azt jelenti, hogy nemcsak ezzel a játéktípussal, hanem az Ötöslottóval, Hatoslottóval, Skandináv lottóval és kaparós sorsjeggyel is szerencsét próbál.

A játék bevezetése óta minden évben született 5+1-es magyar találat, ami átlagosan bruttó félmillió euró, azaz több mint 150 millió forint nyereményt jelentett a szerencséseknek. Ha csupán az idei évet tekintjük, igazán szerencsés időszaknak számít a hazai Eurojackpot játékosok körében, hiszen az 1., a 14., a 21. és a 24. játékhéten is született 5+1-es magyar találat, amelyek összege minden esetben meghaladta a 100 millió forintot. A magyar lottórekord azonban 2017 februárja óta változatlan, akkor az 5+2-es telitalálatnak köszönhetően bruttó 22,5 millió eurót, vagyis közel 7 milliárd forintot nyert egy szerencsés.

Az Eurojackpottal ezen a héten is pénteken 19:00-ig lehet játszani, majd ezt követően a 21 és 22 óra között Helsinkiben tartandó sorsoláson kiderül, vajon megdől-e minden korábbi magyar lottórekord.

Szerencsejáték Zrt. Kommunikáció

Vissza