Hírek

Közel félmilliárd forinttal lett gazdagabb egy szerencsés az Ötöslottón

2023.07.31.

Magyarország legkedveltebb számsorsjátékán július 29-én újabb nagynyertes született. A szerencsés egyedüli telitalálatosként 481 millió forintot nyert. Négytalálatosnak összesen 15 nyertes örülhetett, akik egyenként 2,7 millió forinttal lettek gazdagabbak.

Az Ötöslottón legutóbb július 8-án született telitalálatos, a szerencsés akkor 1,7 milliárd forintnak örülhetett. Két hét halmozódást követően, 2023. év 30. játékhéten az Ötöslottón a 10, 22, 23, 50, 61-es számokat megjátszó szelvény tulajdonosának igazán boldog hétvégéje lehet, hiszen a szombati sorsoláson 481 181 070 forintot nyert. A szerencsés játékosnak a sorsolás másnapjától számított 90 napon belül kell jelentkeznie a nemzeti lottótársaságnál, méghozzá az úgynevezett nagynyertes-vonalon, amely a www.szerencsejatek.hu oldalon és az értékesítőhelyeken is megtalálható. A nyertes játékos telefonon történő jelentkezése során a lottótársaság feddhetetlen munkatársának az elsődleges feladata az, hogy a szelvényen lévő információk alapján meggyőződjön arról, valóban a nyertes van a vonal túloldalán.

Ezután kerülhet sor a személyes találkozásra, melynek keretében leadásra kerül az eredeti szelvény, és megvizsgálják annak érvényességét. Amennyiben a beazonosítás sikeres, a személyes adatok egyeztetését követően megkezdődhet a kifizetési eljárás. A nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik.

Vissza