Hírek

Közel hárommilliárd forint várja a játékosokat a hétvégi lottóhúzásokon

2023.07.06.

Ritkán látott helyzet a lottó háza táján: utoljára április végén vitték el az Ötös-, valamint a Hatoslottó főnyereményét, ráadásul ugyanazon a hétvégén. A nyeremény két hónapja halmozódik, így szombaton és vasárnap már több milliárd forintért izgulhatnak a játékosok.

A legutóbbi emlékezetes halmozódási időszak több mint fél évig, 2022 októberétől egészen 2023 áprilisáig tartott, akkor a főnyeremény összege végül elérte a 4,6 milliárd forintot az Ötöslottón. Az április 29-i sorsolás alkalmával két játékos is eltalálta az öt kihúzott számot, így minden idők negyedik legnagyobb nyereményét fele-fele arányban, egyenként 2,3 milliárd forint értékben vihették haza a szerencsés játékosok. Ugyanazon a hétvégén, vasárnap már a Hatoslottón örülhetett egy szerencsés, aki közel félmilliárd forinttal lett gazdagabb.

A jackpot összege azóta folyamatosan növekszik, a 27. hétre mindkét játék főnyereménye elérte a milliárd forint feletti összeget. A nemzeti lottótársaság tapasztalata szerint ez mindig felerősíti a játékkedvet a ritkábban játszók körében is.

Az Ötöslottón a 18, 42, 44, 48, 86, míg a Hatoslottón az 5, 18, 20, 26, 34, 43 számok jelentették a telitalálatost a legutóbbi húzás alkalmával, a jackpotot azonban egyik lottójátékon sem ütötték meg, így 9 hét halmozódás után Az Ötöslottón 1,7 milliárd, a Hatoslottón pedig 1,035 milliárd forint várja a játékosokat.

Vissza