Hírek

Különleges együttállás: 650 millió forint az Ötös- és Hatoslottó főnyereménye is

2024.03.22.

Egyforma nyereményösszeg várja ezen a héten a játékosokat a két legrégebbi számsorsjátékon. Az ilyen együttállás viszonylag ritka, legutóbb négy éve fordult elő hasonló eset, a két lottójáték indulása óta eltelt több mint 3 évtizedben összesen csak három olyan alkalom volt, amikor a jackpotok megegyeztek.

Az Ötöslottó Magyarország egyik legkedveltebb és legrégebbi számsorsjátéka, amelyen legutóbb március 2-án, azt megelőzően pedig február 24-én volt telitalálat. Az év első telitalálata több mint hat és félmilliárd forintot ért, ezzel a játék történetének legnagyobb nyereményét vihette haza a szerencsés egyedüli nyertes.

Ezen a héten az Ötöslottó várható főnyereménye 650 millió forint, és a Hatoslottón megnyerhető legnagyobb nyeremény összege is ugyanennyi. Ez a jelenség rendkívül ritka, a két lottójáték közös történetében, azaz 36 év alatt mindössze 3-szor fordult elő. Legutóbb 2020-ban a 18. játékhéten volt hasonló egyezés. Akkor mindkét számsorsjátékon 350-350 millió forint ért a helyes számok ikszelése. Ezt megelőzően 11 évet kell visszamennünk az időben, 2013. 14. hetében volt még hasonló együttállás. Akkor a tét mind a két játék esetében 270 millió forint volt.

További érdekesség, hogy a 2020-as nyereményegyezőség óta, azaz nagyjából az elmúlt 4 évben előfordult olyan eset is 55 alkalommal, amikor egy adott héten a Hatoslottón megnyerhető főnyeremény összege magasabb volt az Ötöslottóénál.

Az Ötöslottó nemcsak a legismertebb, de a legszélesebb körben játszott szerencsejáték is. A lakosság 98 százaléka ismeri, és a 18 éven felüliek 50 százaléka rendszeresen lottózik. A számsorsjátéknak ezen kívül nagy történelmi hagyománya is van. 67 évvel ezelőtt egy egész országot tartottak lázban az Ötöslottón elérhető tárgynyeremények, amelyek között nemcsak zongora, étkészlet, személygépkocsi, hanem akár ingatlan is megnyerhető volt különsorsolások keretében. A hatvanas évek során tucatjával épületek meg a lottóházak a fővárosban és vidéken is. Ötven év után a nemzeti lottótársaság visszahozta a lakásnyereményt. A Játékoskártya lottózói hűségprogramot népszerűsítő akció keretében március elején egy 110 millió forint értékű fővárosi, penthouse-jellegű lakást sorsolt ki.

Az Ötöslottó mellett hasonlóan kedvelt a lakosság körben a Hatoslottó is, amely 36 éve gazdagítja a hazai játékkínálatot. A Hatoslottó játék történetének legnagyobb nyereményét, több, mint 3,1 milliárd forintot 2021. decemberében nyerte meg egy mázlista.

Ma már a világ bármely pontjáról, bármilyen időpontban, otthonunk kényelméből is feladhatjuk kedvenc számainkat, az Okoslottó mobilalkalmazás segítségével. Lehetőség van a korábban megjátszott számok eltárolására, a mobiltelefon megrázásával pedig véletlenszerűen generált számokat kaphatnak és játszhatnak meg a játékosok. Az alkalmazás további előnye, hogy nyerőtalálat esetén üzenetet küld a felhasználónak. Az 599.999 forintig a mobilalkalmazásból vásárolt szelvények esetén a lottónyeremények a bankszámlaszám (SMS-ben történő) megadását követően automatikusan átutalásra kerülnek, az ennél nagyobb összegű nyeremények esetén pedig az alkalmazás tájékoztatást küld a teendőkről.

Vissza