Hírek

Lottólázban ég az ország

2012.04.10.

1957 óta tartja lázban Magyarországot az Ötöslottó. Generációk nőttek fel az első sorsolás óta, sokan közülük a játék szeretete mellett a „biztos befutó” nyerőszámokat is örökül hagyták az utódokra. A játék töretlen népszerűségében nem kis szerepe van a csábító nyereményeknek, ezek közül is leginkább az öt találatért járó jackpotnak, mely (a többi nyerőosztály nyereményeivel együtt) 1991 óta halmozódhat – azaz amennyiben nem születik telitalálat egy sorsoláson, a nyeremény átkerül a következő sorsolásra (természetesen ugyanabban a nyerőosztályban).

A nyeremények reményében hétről hétre több millió játékkal próbálnak szerencsét. 2003 novemberében például, amikor a halmozódás történetének leghosszabb, 38 hetes időszaka végén minden idők legnagyobb Ötöslottó nyereménye, 5 092 890 758 forint volt a tét, több mint 14,5 millió játékot vásároltak. Napjainkban a heti átlag 3,5 millió játék, ám a főnyeremény halmozódása és akciók hatására a szám emelkedik: az elmúlt héten például több mint 6 millió játékot vásároltak!

Az Ötöslottó 55 éves történelme során 449 telitalálat született. A öttalálatosokban leggazdagabb sorsolásként az 1991. évi 21. heti sorsolást könyvelhetjük el, mely 13 db telitalálatot eredményezett. A rekordert már ismerjük, de a dobogó második és harmadik helyezettje is említésre méltó: 3,1 és 2,9 milliárd forintról van szó. Aki pedig esetleg úgy érezné, ilyen csak szökőévenként egyszer-egyszer fordulhat elő, gondoljon a 2011. évre, amikor hasonló nagyságú összeg – közel 2 milliárd forint – két alkalommal, júniusban és novemberben is gazdára talált.

Amennyiben ezen a héten egy szelvényen jelölik meg mind az öt nyertes számot, a főnyeremény a negyedik legnagyobbként kerül be krónikánkba. Azonban ha ismét nem találja el senki a nyertes ötös számsort, a menetelés folytatódik!

Vissza