Hírek

Már csak 4 napja maradt az Eurojackpot nyertesének, hogy jelentkezzen nyereményéért

2023.06.08.

Négy nap múlva elbúcsúzhat 106 millió forintos nyereményétől az Eurojackpot márciusi 5+1 találatos szerencsése, amennyiben péntekig nem jelentkezik nyereményéért. Eközben a nemzetközi számsorsjátékon jelenleg is 27 milliárd forintos nyeremény várat magára.

Az Eurojackpot 11 éves magyarországi története során még egyszer sem fordult elő, hogy a nyertes nem jelentkezett ilyen nagyösszegű nyereményéért. 2023. március 10-én a nemzetközi lottójáték pénteki sorsolásán a 6, 17, 22, 39, 46, valamint 5 és 12 nyerőszámokkal telitalálatos nem, de 5+1 találatosból hat is született, köztük egy magyar. A hazai szerencsés, aki egyetlen nyerőszámmal maradt le a jackpotról így 304 888 eurót nyert, ám azóta sem jelentkezett nyereményéért.

Amennyiben a játékos június 9-ig nem hívja a nagynyertes-vonalat, az összeg bekerül az úgynevezett fel nem vett nyeremények közé, így különsorsolásos nyereményjáték útján kerül vissza a játékosokhoz. A jelentkezéshez szükséges telefonszám megtalálható a társaság honlapján, és a lottózókban is. A telefonos egyeztetés során a lottótársaság feddhetetlen munkatársa meggyőződik arról, hogy valóban a nyertes van a vonal túloldalán, a beazonosítás a szelvényen lévő információk alapján történik. Ezt követi a személyes egyeztetés, ahol többek között megvizsgálják a szelvény eredetiségét és a játékos azonosítása is megtörténik.

Az Eurojackpot nyereményt euróban fizeti ki a nemzeti lottótársaság, ezért alapfeltétel, hogy a nyertesnek Magyarországon nyitott, euró alapú bankszámlája legyen, ugyanis a nagynyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történnek.

Az Eurojackpoton tavaly decemberben volt utoljára magyar telitalálatos, a szerencsés nyertes minden idők legnagyobb magyarországi lottónyereményével, több mint 75 millió euróval, azaz 31 milliárd forinttal lett gazdagabb. Jelenleg az Eurojackpoton legutóbb május 2-án volt telitalálat, a szerencsés lengyel játékos 13 millió euróval lett gazdagabb, ő volt idén a hetedik Eurojackpot nagynyertes. Az európai lottójátékon kedden már 73 millió euró, vagyis átszámítva 27 milliárd forint a tét.

Vissza