Hírek

Már háromszor is megnyerte a magyar válogatott a Virtuális Labdarúgó EB-t

2021.09.14.

A három hónappal ezelőtt elindult V-sport beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A fogadók körében hamar népszerűvé vált, szeptember 1-jén pedig megdőlt a napi bevételi rekord is. Jelenleg a bukmékeri fogadások 5-6%-át teszi ki. A szakértőket ugyanakkor meglepte, hogy – szemben az előzetes prognózissal – a virtuális sportfogadást offline módon, azaz „földi” értékesítésben játszák a többen. A V-sporton fogadható sportágak között a labdarúgás a legkeresettebb (75%), ezt követi a kosárlabda (a Tippmixen a teljes forgalom kicsit több, mint negyedét, a TippmixPro-n pedig az ötödét tudja megszerezni), majd a tenisz. A TippmixPron történt fogadások tekintetében elmondható, hogy a játékosok a hónap közepén a legaktívabbak, jellemzően hétfőn és pénteken.

Ígéretesen indult a virtuális, azaz V-sport a Szerencsejáték Zrt. legújabb digitális termékeinek összevetésében. Az idén nyáron indított új termék első tíz hetes árbevétele csak csekély mértékben maradt el a 2020 augusztusában indított e-sportok hasonló időtartamú forgalmától, az e-sorsjegyek bevezetését követő azonos időszak árbevételét pedig már többszörösen meg is haladta. A növekedési tendencia a mai napig megmaradt. A V-sport a teljes bukmékeri sportfogadás, vagyis a Tippmix és a TippmixPro árbevételének már 4,6%-át teszi ki, a részaránya pedig – jelentős hullámzással, de – enyhén növekvő tendenciát mutat. Az elmúlt hónapban az árusító helyeken zajló „földi” sportfogadásokon belül a V-sport részaránya 5,2% volt, az online felületeken pedig 5,9%.

Az eredmények egyértelműen azt mutatják, hogy a játékosaink megszerették a V-sportot, amelyre a kezdetektől fogva egyfajta kiegészítő játékként gondoltunk. Mostanra azonban már helyet követel magának az élő sportfogadások asztalánál” – mondta Horváth Zoltán, a vállalat sportfogadási vezetője. „A termékkel egyrészt stabilizálni kívántuk a kínálatunkat, hogy a fogadóknak azokban az időszakokban is minél több lehetőségük legyen a játékra, amikor kevesebb valódi, élő sportesemény zajlik. Másrészt szerettünk volna egy új fogadói kör játékkedvét is élénkíteni, hiszen a virtuális sportfogadás egyik vitathatatlanul nagy előnye, hogy különösebb sportági ismeret nélkül is könnyedén bele lehet vágni az első fogadásokba” – tette hozzá a sportfogadási vezető.

A legfrissebb forgalmi adatok alapján a V-sport-árbevétel mindössze harmada érkezik online tétekből, közel kétharmada pedig a „földi” értékesítésben képződik, ami jelentősen eltér az előzetes várakozásoktól. A szakértők korábban nagyságrendileg hasonló árbevételt prognosztizáltak a két értékesítési csatornán. „Az új digitális termékeink legnagyobb előnye, hogy rugalmasak és járvány-állóak, vagyis a játékosok 0-24-ben, bárhonnan játszhatják” – hangsúlyozta Horváth Zoltán.

A V-sport bevezetése óta az eddigi legnagyobb nyeremény egy 5010 forintos téttel és 294-es szorzóval elért 1 472 940 forint volt. Ezt egy 10 forinttal kisebb téttel megjátszott, hasonlóan magas odds-szal rendelkező virtuális mérkőzés követte 1 377 797 forintos nyereménnyel. A harmadik legnagyobb nyeremény pedig 200 forintos fogadásból született, és 1 284 660 forintot ért.

További érdekesség, hogy a magyar labdarúgó-válogatott háromszor is nyert Virtuális Labdarúgó EB-t, de erre egy játékos sem fogadott. A magyar nemzeti 11 virtuális világbajnoki címei viszont két játékosnak is szerencsét hoztak.

A Szerencsejáték Zrt. a jövőben szeretné újabb sportágakkal, illetve bajnokságokkal bővíteni V-sport-kínálatát, valamint a jelenleg elérhető 30-35 fogadási lehetőséget is növelné a társaság, hogy ezzel közelebb kerüljenek a Tippmix és a TippmixPro játékokon elérhető, akár 200-nál is több fogadási lehetőséghez.

Mi az a V-sport? A V-sport (virtuális sport) egy olyan fogadási lehetőség, ahol jövőbeli virtuális mérkőzések kimenetére lehet fogadni. E mérkőzéseket nem a valóságban rendezik meg, és nem hús-vér játékosok és csapatok játszák. A mérkőzések kimenetelének meghatározása véletlen-számgenerátorral történik a virtuális térben. Nincs fizikai pálya, nincsenek edzők vagy nézők a lelátón csak virtuális formában. Az egyetlen dolog, ami valós, az a fogadás izgalma és a nyerés lehetősége.

Vissza