Hírek

Meglepetésekkel teli évzárás Tippmix-fronton

2012.01.06.

Karácsony és Szilveszter napjai között ugyanis nagyüzem van a szigetországban, amit a legnépszerűbb eseményeket – beleértve a kiegészítő fogadási lehetőségeket is – tömörítő listánkból is amelyen kizárólag angliai bajnokikat találunk. A sort a Manchester Utd. – Blackburn párharc vezeti, 123 008 megkötött fogadással, igaz, ezt az eseményt az Arsenal – QPR találkozó 119 423 szelvényen feltűnve szorosan követi. A Chelsea – Aston Villa mérkőzés is megmozgatta fogadóink fantáziáját, és persze játékkedvét, amit a majd 114 ezres fogadási adat is jelez, de a Norwich – Tottenham bajnoki sem panaszkodhat népszerűtlenségre, lévén 91 436 szelvényen lelhettünk rá erre a Premier League-mérkőzésre. A lista „kakukktojása” egyértelműen a Southampton – Bristol City csata, amely annak ellenére 110 ezer fölötti megkötött fogadást jegyzett, hogy a másodosztályban rendezték.

A legtöbb kifizetett nyeremény – természetesen a kiegészítő fogadásokat is figyelembe véve – kapcsán összeállított listánkon az imént említett párharcok közül csupán a Norwich – Tottenham mérkőzés tűnik fel, méghozzá a második helyen, 32,48 millió forintos „hozammal”. Az angol Premier League mérkőzésénél azonban jobban „fizetett” a skót élvonal csúcsderbije, az Old Firm legújabb kiadása, vagyis a Celtic – Rangers csata, ahol a hazaiak egy gólos győzelme 38,91 millió forinttal tette gazdagabbá a tippmixelőket. A felsorolást egy-egy másik, skót, illetve angol bajnoki mérkőzéssel folytathatjuk: a St. Mirren – Dundee Utd. találkozó ugyanis 27,91 milliót hozott a konyhára, míg a Swansea – QPR újoncrangadó Angliából 26,45 milliót jelentett játékosainknak. Viszonylag ritkán fordul elő, hogy a nyereményeket taglaló Top 5-ös listán ne szólna minden a labdarúgásról, ám az 52. játékhéten mégis ez a helyzet. A német jégkorong-bajnokság két jeles képviselőjének csatája, az Eisbären Berlin – Düsseldorf párosítás 24,39 millió forintot fialva az ötödik helyen zárt 2011 utolsó tippmix-ajánlatának nyereményrangsorában.

Ahogy azt a címben is említettük, meglepetésektől volt hangos a Premier League ünnepi mérkőzésdömpingje, amely a legváratlanabb eredmények felsorolásakor is kitűnik. Elég csak megemlíteni a Manchester Utd. – Blackburn párharcot, ahol aztán tényleg csak a legvakmerőbb tippmixelők jártak jól, igaz, ők boldogok lehettek a 14,00-ás nyereményszorzóval (eredmény: 2-3, 36 722 szelvényből 504 helyes tipp). Hasonlóan a Premier League címvédőjéhez, a városi rivális – nem mellesleg listavezető – Manchester City is váratlan, 1-0-s vereséget szenvedett, méghozzá a Sunderland vendégeként (39 837 szelvényből így is született 1860 helyes tipp, nyertes odds: 5,75). Egy harmadik angliai nagycsapat, a Chelsea is teljesen váratlanul kapott ki, hazai környezetben, az Aston Villától, 3-1-re, ami szintén a bombameglepetés kategóriájába sorolható (47 792 szelvényből 1324 helyes tipp, 9,60-as odds mellett).

Magyar érdekeltségű esemény az év utolsó játékhete során „csupán” az Alba Volán jégkorongcsapatának osztrák bajnoki mérkőzése volt, igaz, abból rögtön kettőre is fogadhattak, és fogadtak is játékosaink. Az eredmények felemásra sikeredtek, hiszen a Salzburg elleni hazai találkozó 1-4-es fiaskót hozott (31 163 szelvényből 9156 helyes tipp, nyertes odds: 2,24), ám a Villach vendégeként már 4-0-ra győzni tudtak Sofron Istvánék, amivel őrzi 5., rájátszást érő helyét a székesfehérvári klub (16 072 szelvényből 2915 helyes tipp, 2,64-es nyereményszorzó).

2011 utolsó hetének legügyesebb fogadója egy nyírkércsi játékosunk volt, aki 200 forintos tétre tudott 346 000 forintot nyerni, a következő szelvénnyel:

Derby County - West Ham H
Burnley - Hull City H
Middlesbrough - Peterborough D
Manchester Utd. - Blackburn 1. félidő eredménye V
Chelsea - Aston Villa V

Vissza