Hírek

Népszerűségben verhetetlen a BL

2011.10.04.

A 39. játékhét sem képez kivételt ezen kitétel alól, hiszen a BL-csoportkör 2. fordulójának mérkőzései közül négy is helyet követelt magának Top 5-ös rangsorunkban. A prímet a Manchester Utd. – Basel párharc vitte, 138 109 megkötött fogadással, igaz, a párosítás a 3-3-as végeredménye miatt a nem várt eredményeink között is feltűnik majd. A „Vörös Ördögök” mérkőzését a Real Madrid – Ajax csata követte a sorban, 126 és fél ezer szelvényen feltűnve, ugyanakkor a Milan – Plzen összecsapás sem panaszkodhatott a fogadók figyelméne elmaradására, amit 123 ezernél is több beérkezett fogadás jelez. A BL-mérkőzések közül az Arsenal – Olympiakosz találkozó is átlépte a 120 ezres álomhatárt, ami ezen a játékhéten az előkelő negyedik helyre predesztinálta az eseményt. A sort – a változatosságot valamiképpen biztosítva – a Sp. Gijón – Barcelona spanyol bajnoki zárja, majdnem elérve a 75 ezres fogadási számot.

Ezen a héten úgy esett, hogy a legtöbb kifizetett nyeremény ötös élmezőnyében mindössze egy mérkőzést találunk az iménti, népszerűségi rangsorban feltűnő események közül. A mundér – tehát a BL-párharcok – becsületét a Milan – Plzen, 2-0-s végeredményt hozó összecsapás védte meg, 37,69 milliós kifizetéssel, igaz, a képzeletbeli dobogóra való fellépéshez ez is kevés volt. Az európai elitsorozatban hét közben betliző Manchester Utd. igyekezett javítani renoméján a hétvégén, és végül a Norwich legyőzésével sikerült is visszanyernie a tippmixelők bizalmát, 55,10 millió forintos hozammal. Meglepetésre egy Bundesliga 2-es találkozó, az E. Frankfurt – Union Berlin párosítás tűnik fel a második helyen, 42,76 millió forintot hozva játékosaink konyhájára, miközben a harmadik helyen egy spanyol bajnokit, a Valencia – Granada meccset találjuk, több mint 40 millió forintos kifizetéssel. A sort egy másodosztályú francia bajnoki, a Reims – Chateauroux párharc zárja, majd 33 és fél millió forintos nyereményt generálva.

Ahogy az már korábban is szóba került, a 39. játékhét során igazi meglepetés eredmény is született a Bajnokok Ligájában, méghozzá a Manchester Utd. – Basel párosítás alkalmával. A házigazdák toronymagas esélyesként csak egy 3-3-as döntetlenre voltak képesek, így bekerültek a legváratlanabb eseményeket összefoglaló szekcióba. Persze ami sokaknak bosszúságot okozott, az a meglepetést várók szűk táborának örömöt jelentett (39 819 szelvényből 969 helyes tipp érkezett, ami 6,55-ös, remek oddsszal párosult). A holland bajnokság résztvevői is megtréfálták a „tutistákat”: a Twente – Excelsior összecsapás (eredmény: 2-2, 24 527 szelvényből mindössze 247 helyes tipp, 9,15-ös nyereményszorzó) igazi szenzációnak számított, de a Feyenoord – ADO Den Haag csata vendéggyőzelme (végeredmény: 0-3, 28 638 szelvényből 366 helyes tipp, 7,70-es odds mellett) is csak az igazán opportunisták szelvényein szerepelt. A sort a Király Gáborral felálló 1860 München csapatának Dynamo Dresden elleni Bundesliga 2-es mérkőzése zárja, (eredmény: 2-4, 37 102 szelvényből 438 tökéletes tipp, 5,85-ös szorzóért) ahol szintén a meglepetésre bazírozók jártak csak jól.

A magyar érdekeltségű események között a labdarúgáson kívül jégkorongot és kézilabdát is találhatunk ezen a játékhéten. A labdarúgó Magyar Kupa 3. fordulójának egyik legnagyobb meglepetése a Kaposvár II – ZTE összecsapáson született, ahol a házigazda somogyiak kiejtették az idén pocsékul szereplő ZTE-t egy kései találattal (eredmény: 1-0, 7019 szelvényből 945 helyes tipp, 6,85-ös nyereményszorzó). Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságunk, az NB I legutóbbi fordulójában két, a fővárosban rendezett mérkőzés is kiemelt figyelmet kapott a tippmixelőktől. A Honvéd – Paks összecsapás azonban nem várt eredménnyel ért véget (eredmény: 2-3, 23 963 szelvényből 1474 helyes tipp, 3,40-es oddsszért), míg az FTC – Videoton párosítás végeredménye már kevesebbeknek jelentett meglepetést (eredmény: 0-1, 38 891 szelvényből 20 187 helyes tipp, 1,80-as odds mellett). Az osztrák jégkorong-bajnokságban viaskodó Alba Volán ezúttal a Medvescak Zagreb együttesét látta vendégül, és a rendes játékidőben döntetlent ért el (eredmény 2-2, 13 400 szelvényből 2524 helyes tipp, 4,00-s nyertes odds). A kézilabda Bajnokok Ligája is kezdetét vette a mögöttünk hagyott játékhét során, igaz, csapataink felemás eredményeket jegyezhettek. A Győr – végső győzelemre is esélyesnek tartott – női csapata a dán Randers vendégeként sokkolt rajongót és sportfogadót egyaránt (29-23-as dán győzelem, 22 161 szelvényből 500 tökéletes tipp, 3,85-ös oddsszért). A Magyarországon legsikeresebb látványsportág becsületét a Veszprém férfi kézilabdacsapata mentette meg, hiszen ők a lengyel Kielce otthonában tudtak diadalmaskodni, sokak legnagyobb örömére (eredmény: 25-29, 13.913 szelvényből 7343 helyes tipp, 2,70-es nyereményszorzóért)

A játékhét egyik legügyesebb szelvényét Budapesten, a XXI. kerületben adták fel, amelynek köszönhetően 200 forintos tétre 383 ezer forintot nyert játékosunk:

Litvínov - Zlín D
Espoo Blues - SaiPa H
Kärpät - KalPa D
Lahti Pelicans - Tappara H
Hamburg - Düsseldorf H
Linz - Klagenfurt D
Kloten - Zug D
Lugano - Biel H

-rk-

Vissza