Hírek

Nincs több méter, célba ért a Talentométer

2013.07.02.

A jó idő ellenére vasárnap már ebéd után megtelt az A38 koncertterme, hiszen 2 órakor egy döntős jazz zenekaré, a Balogh Tamás Trióé volt a kezdés hálás-hálátlan szerepe. Őket követte sorban a Lerom, az NB, a Turn Of Mind, a Babes in The Wood, az Ed Is On, a Run Over Dogs, a Zombori, a Suburband, majd fél kilenckor a Chris Devil Trio jazz-formációja zárta a koncertek sorát.

A döntő szakmai zsűrijében a Quimbyből Varga Líviusz a pop-rock, Tóth Gergő a Blind Myslef zenekarból a metál, Tóth Viktor szaxofonos a jazz műfajt képviselte. A zsűrinek tíz nagyon színvonalas előadás után kellett igazságos ítéletet hoznia, főleg úgy, hogy mint később kiderült, ízlésük teljesen megegyezett a közönségével, így a fődíjat a pop-rock kategória indulója, a Run Over Dogs, míg a közönségdíjat a metál kategória Babes in The Wood zenekara nyerte el. A fődíjjal a dicsőségen túl egy 2000 km megtételéig turnébusz használata is jár, valamint fellépési lehetőség az A38 koncerttermében, vidéki koncertlehetőségeket, színpadi próbákat és egy videóklip-felvétel az A38 professzionális technikájával és stábjával. A közönségdíjas Babes in The Woods is büszkélkedhet a rajongói előtt egy koncerttel az A38-on, és a hajó stábja készít róluk egy 50 perces HD minőségű koncert-riportfilmet.

De a többi nyolc döntős zenekarnak sem kell szomorkodnia, hiszen a szervezők fellépési lehetőségekkel támogatják őket az Újbuda Jazz Fesztiválon, a július végi Reggae Camp-en, a Szigeten, valamint a Veszprémi Utcazene Fesztiválon.

Jó hír azoknak, akik idén lemaradtak, hogy jövőre újra számoljuk a métereket a Talentométeren!

A verseny- és fesztiválsorozaton a jó zene találkozott a jó borokkal, ugyanis a Talentométer nem csak akusztikai élményt nyújtott, hanem a tavalyi nagy siker után ismét megrendezték a borászversenyt, kifejezetten azért, hogy megtalálják a szervezők a hazai borászat „új generációját”, és felhívják a figyelmet a feltörekvő fiatalokra. A hat legtehetségesebb fiatal borász minden eddiginél izgalmasabb nyereményekben részesült, mint például franciaországi szakmai utak, professzionális barrique hordók, valamint borforgalmazás.

>>A hat kategória győzteseinek névsora itt olvasható.

Vissza