Hírek

Nyolc hét halmozódás után ismét volt telitalálat az Ötöslottón

2022.03.16.

Magyarország legismertebb lottójátéka január után márciusban is milliárdossá tett egy szerencsés játékost. Nyolc hét halmozódás után a telitalálat összege 1,596 milliárd forint.

A 2022. év 10. játékhéten az Ötöslottón a 4, 11, 14, 40, 44-es számokat megjátszó szelvény tulajdonosának igazán boldog hétvégéje lehet, hiszen a március 12-i sorsoláson 1 596 759 860 forintot nyert. A szerencsés játékosnak a sorsolás másnapjától számított 90 napon belül kell jelentkeznie a nemzeti lottótársaságnál.

A 100 millió forintot meghaladó nyeremények esetére a társaság külön telefonszámot, úgynevezett nagynyertes-vonalat tart fenn, amely a www.szerencsejatek.hu oldalon és az értékesítőhelyeken is megtalálható. A nyertes játékos telefonon történő jelentkezése során a lottótársaság feddhetetlen munkatársának az elsődleges feladata az, hogy a szelvényen lévő információk alapján meggyőződjön arról, valóban a nyertes van a vonal túloldalán.

Ezután kerülhet sor a legszigorúbb egészségügyi protokollok betartása mellett a személyes találkozásra, melynek keretében leadásra kerül az eredeti szelvény, és megvizsgálják annak érvényességét. Amennyiben a beazonosítás sikeres, a személyes adatok egyeztetését követően megkezdődhet a kifizetési eljárás. A nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik.

Vissza