Hírek

Rajtolnak az Eb-selejtezők!

2019.03.20.

Március 21-én indul a nagy kaland: 55 ország részvételével megkezdőnek a kvalifikációs mérkőzések a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságra. A magyar válogatott az E csoportban a vb-ezüstérmes Horvátországgal, a 2016-os Eb-elődöntős Wales csapatával, Szlovákiával és Azerbajdzsánnal küzd a kijutást érő első két helyért. Az első nagy csata Nagyszombatban vár Marco Rossi együttesére.

2020-ban tizenkét város ad otthont a kontinensviadalnak – négy mérkőzés erejéig Budapest is −, a magyar labdarúgó-válogatott pedig a 2016-os Európa-bajnokság után ismét kivívná a részvétel jogát. A lebonyolítás megváltozott, hiszen a franciaországi kontinenstornára pótselejtezővel még a selejtezős csoportok harmadikjai is kijuthattak, most csak az első két hely jelent biztos kvalifikációt, illetve a Nemzetek Ligájából még négy válogatott kiharcolhatja a helyét a 2020-as esztendő legnagyobb futballtornájára.

A hosszú út első fontos állomása Nagyszombat a magyar nemzeti együttes számára. Magyarország története során négy mérkőzést vívott Szlovákiával: a mérleg két döntetlen és két vereség. Szalai Ádámékhoz hasonlóan a szlovákok is ott voltak a 2016-os Eb-n, és északi szomszédaink is a nyolcaddöntőig jutottak. Pavel Hapal csapata a Nemzetek Ligája B divíziójában Ukrajna és Csehország mögött a harmadik helyen zárt, míg Kádár Tamásék a C divízióban Finnország mögött, a görögöket és az észteket megelőzve másodikként végeztek.

A nagyon várt nagyszombati Eb-selejtezőn a magyar válogatott egy rossz sorozat megtörésére készül: a mieink utoljára 2016-ban Lettországban tudtak idegenben győzni (2-0), azóta zsinórban nyolc találkozón maradt nyeretlen a magyar csapat. A Szlovákia – Magyarország mérkőzésre a Tippmix is kiemelten készül: a már megszokott piacok mellett extra kínálat várja a fogadókat. Lehet majd tippelni például a gólszerzőkre, így többek között arra, hogy a Nemzetek Ligája-meccseken négyszer eredményes Szalai Ádám beveszi-e a szlovákok kapuját. Arra is lehet fogadni, hogy a játékvezető ítél-e majd büntetőt a meccsen – érdekesség, hogy a magyar labdarúgó-válogatott utolsó nyolc találkozóján egyetlen tizenegyest sem fújtak be. A büntető lapokra vonatkozó fogadási lehetőségek közül is lehet csemegézni, illetve számos gólszámos piac színesíti a palettát. Játékosaink többek között megtippelhetik, hogy hány gól esik a találkozón – érdekes adat, hogy a mieink utolsó kilenc találkozóján hatszor nem született több két találatnál. A tippmixelők a hosszútávú fogadási lehetőségek közül is válogathatnak, már most lehet arra fogadni, hogy ki nyeri az E csoportot – az oddsok alapján Horvátország a favorit, Wales rendelkezik a második legalacsonyabb szorzóval, Szlovákia a harmadik az erősorrendben, Magyarország pedig csak Azerbajdzsánt előzi meg −, illetve azt is meg lehet tippelni, hogy Magyarország továbbjut-e az E jelű ötösből.

A magyar labdarúgó-válogatott Marco Rossi irányításával hat találkozón háromszor győzött, egyszer játszott döntetlent, és kétszer szenvedett vereséget (mindkétszer 1-0-ra kapott ki), s ezeken a mérkőzéseken 9-6 a gólkülönbsége. Az olasz szakember irányításával Magyarország még nem tudott idegenben diadalmaskodni. Nagyszombatban megtörik a jég?

Szerencsejáték Zrt. Kommunikáció

Vissza