Hírek

Sajtóközlemény - Közel 4 milliárd forint várja szombaton a játékosokat

2019.04.10.

 

Budapest, 2019. április 10.Minden idők harmadik legnagyobb nyereménye, vagyis 3, 966 milliárd forint a tét most szombaton az Ötöslottón. A toplistás összeg lassan közelít a legendás rekordhoz, egy szerencsés ugyanis 2003-ban 38 hét telitalálat-mentes időszakot követően több mint 5 milliárd forinttal gazdagodott.

Az Ötöslottó történetének eddigi legnagyobb pénzösszegét 2003-ban vihette haza egy játékos, a jelenlegi leghosszabb halmozódás után. A 15. játékhéten megnyerhető összeg hamarosan akár a nyomdokaiba is léphet, hiszen a hétvégén várható főnyeremény már 3, 966 milliárd forint.

A hazai lottójáték több mint 60 éves fennállása óta töretlen népszerűségnek örvend: a hetvenes évek legelején hetente 6-7 millió lottószelvénnyel is játszottak. Akkoriban népszerű művészek, közszereplők és sportolók is gyakran nyilatkoztak lottózási szokásaikról és nyeremény-álmaikról. A Vidám Színpad elismert színészei - Szendrő József, Lorán Lenke, Hlatky László, Kibédi Ervin és Csala Zsuzsa - mellett olyan legendás, korabeli művészek is szívesen szerepeltek lottóreklámokban, mint Latabár Kálmán, Kabos László és Alfonzó.

Ami pedig napjainkat illeti, vajon mit tudunk elmondani arról, hogy mit gondolnak ma a játékosok képzelt vagy valós szerencséjükről, balszerencséjükről, babonáikról? 

Egy, a Szerencsejáték Zrt. által nemrégiben végzett kutatásból kiderült, hogy honfitársaink háromnegyede kisebb-nagyobb mértékben babonásnak tartja magát. A nők jóval babonásabbak a férfiaknál: míg a férfiak 34%-a vallja azt, hogy egyáltalán nem hisz a babonákban, addig a nőknél ez az arány csak 18%.

A magyarok csaknem négyötöde hisz abban, hogy a szerencse bizony forgandó. Tíz válaszadóból nyolc arról is meg van győződve, hogy mindenki a maga szerencséjének kovácsa. Azzal a mondással viszont, hogy „Akinek nincs szerencséje a játékban, szerencséje van a szerelemben.” nagyobb arányban értenek egyet a nők, mint a férfiak. Ráadásul, minél idősebb valaki, annál kevésbé hisz ennek igazságában.

 

Szerencsejáték Zrt. Kommunikáció

 

 

Vissza