Hírek

Sajtóközlemény - Még mindig nem volt ötös a lottón, tovább halmozódik a nyeremény

2019.02.15.

Budapest, 2019. február 15. — 2 milliárd 566 millió forintra nőtt az Ötöslottó főnyereménye, a Hatoslottón pedig már 960 millió forint a jackpot.

Az Ötöslottó várható főnyereményének köszönhetően egyre többen kíváncsiak a szombati lottósorsolásra: a legutóbbi SzerencseSzombat adása rekord számú, közel félmillió nézőt szegezett a képernyők elé. Most szombaton is érdemes lesz a Dunára kapcsolni, mert kiderül, vajon gazdára talál-e a több mint 2,5 milliárd forint.

Az Ötöslottó történetének elmúlt 62 évében a lottózás szerelmesei mindig figyelemmel kísérték az élő sorsolásokat. Az első húzást 1957. március 7-én, csütörtökön tartották a budapesti MEDOSZ (MezőgazdaságiErdészeti és Vízügyi Dolgozók Szakszervezete) kultúrotthonban, ahol ünnepi műsor kíséretében derült ki a játék legelső öt nyerőszáma.

Különleges volt az Ötöslottó 100. sorsolása is, amelyet 1959. január 30-án, péntek délelőtt a Corvin moziban tartottak, ugyanis meghívták a játék korábbi nyerteseit is. Az esti műsorra már korán reggel annyi érdeklődő érkezett, hogy a környező utcákat is elfoglalták. Voltak, akik a tetőre mászva, a kéményen keresztül próbáltak a sorsolásra bejutni, őket a rendőröknek kellett jobb belátásra bírnia.

Szerencsejáték Zrt. Kommunikáció

Vissza