Hírek

Sajtóközlemény - Rekord közeli az Ötös- és Hatoslottó e heti várható főnyereménye

2019.03.19.

Az Ötöslottó mellett a Hatoslottó e heti várható főnyereménye is elérte minden idők harmadik legmagasabb összegét. Most szombaton az Ötöslottón 3,414 milliárd forint a tét, a vasárnapi Hatoslottó sorsoláson pedig 1,555 milliárd forintot tudhat magáénak az a szerencsés, aki egyedül találja el a kihúzott számokat.

Az Ötöslottó sorsolások történetében többször előfordult már, hogy két szerencsés is telitalálatot ért el. 1960-ban az a meglepő eset állt elő, hogy ugyan három szelvény nyert, valójában a főnyereménynek két nyertes örülhetett. Ez pedig úgy történt, hogy a két játékos közül az egyik nem egy, hanem két alapjátékkal játszott, és mind a két szelvényen ugyanazt az öt számot jelölte be. Egyes városi legendák szerint a nyertes először elment a lottózóba, de hazafelé már nem találta az igazoló szelvényét, ezért a biztonság kedvéért újra megjátszotta szerencseszámait. Később viszont megtalálta korábban feladott szelvényét, így megosztva a nyereményét a másik telitalálatossal, az akkori főnyereményalap kétharmadát vihette haza.

A szerencse bárkit megtalálhat, így érdemes még a héten beikszelni azt az 5 vagy 6 számot, amelyek életre szóló szerencsét hozhatnak.

Bár az Ötöslottó és a Hatoslottó rekord magas jackpotjai még gazdájukat keresik, a Magyarországon idén már öt éve játszható Eurojackpot főnyereménye viszont múlt hét pénteken elkelt, akkor egy igazán mázlista külföldi játékos markát bruttó 53 millió euró ütötte.

Szerencsejáték Zrt. Kommunikáció

Vissza