Hírek

Sajtóközlemény - átadtuk az első befogadó játszóteret

2018.12.15.

 

Budapest, 2018. december 13. A játék öröme mindenkié!  

A Szerencsejáték Zrt. támogatásával és a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa együttműködésével épült meg az a befogadó játszótér, amelyet a Csillagház Általános Iskolának adtak át 2018. december 13-án, Budapesten. Az együttműködésnek köszönhetően országszerte összesen nyolc befogadó játszótér készül el a „Játék összeköt” program keretében.

Az első három játszótér Budapesten, Veszprémben és Miskolcon valósul meg, a Szerencsejáték Zrt. által 2017-ben kibocsátott Nagykarácsony sorsjegynek köszönhetően, amelynek segítségével 75 millió forint gyűlt össze erre a célra. További öt befogadó játszótér megépítését a 2018-ban kibocsátott Nagykarácsony sorsjegy teszi lehetővé.

A befogadó játszótereken ép és fogyatékossággal élő gyermekek közösen tudnak játszani. A program azt vallja, hogy nem az a fontos, ami elválaszt, hanem az, ami összeköt.

Ezeken a játszótereken valamennyi fogyatékossági csoporthoz tartozó gyermek megtalálja majd azt a játékot, amit közösen tud használni ép társaival.

A Szerencsejáték Zrt. hosszú ideje elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás mellett. Egyik legfontosabb alappillére az esélyegyenlőségi tevékenység. 15 éve működteti karitatív célú sorsjegy-értékesítési hálózatát, amelyben 180 megváltozott munkaképességű munkatárs dolgozik sorsjegy-értékesítőként. 2017-ben társaságunk útjára indította az „Adj egy ötöst!” iskolai érzékenyítő programot, amelynek célja a fiatal korosztály korai érzékenyítése.

2018-ban a Szerencsejáték Zrt. elnyerte a Fogyatékosság-barát munkahely díjat.

Szerencsejáték Zrt. Sajtóiroda

Vissza