Hírek

Sorsjeggyel nyer a természet!

2010.03.30.

A Szerencsejáték Zrt. az idei év újdonságaként olyan sorsjegyet vezet be, melyen hazai védett állatok találhatók. A sorsjegy megvásárlásával a vásárló a WWF Magyarország természetvédelmi szervezet magyarországi tevékenységét támogatja.

2010. március 26-tól új sorsjeggyel tehetik próbára a szerencséjüket a vállalkozó kedvű felnőttek. A Szerencsejáték Zrt. olyan kaparós sorsjegyszériát hozott létre, amelyen hazai védett állatok láthatók. A sorsjegy hátoldalán a játékosok 10 fajról (hiúz, vörös mókus, zöld levelibéka, barna medve, hód, przsevalszkij-ló, orrszarvúbogár, fehér gólya, keleti sün és foltos szalamandra) olvashatnak információkat, érdekességeket. 

„Igazán örülünk a kezdeményezésnek, hiszen a szerencsét próbálók nemcsak 10 hazai védett állatfajjal ismerkedhetnek meg, hanem minden egyes sorsjegy megvásárlásával a WWF hazai természetvédelmi tevékenységét támogatják.  – mondja Dakó Andrea, a WWF Magyarország kommunikációs igazgatója. – Reméljük, hogy ezzel is ismertebbé tesszük a magyarországi állatfajokat, hiszen kevesen tudnak arról, hogy a mi erdeinkben például a hiúz is megtalálható.” 

A WWF Magyarország különös figyelmet fordít a hazai védett állatok megmentésére. 12 éves programja során visszatelepítette hazánkba az eurázsiai hódot, részt vesz a przsevalszkij-ló hazai, hortobágyi populációjának megerősítésében, és erdővédelmi programja során a Magyarországon csak néhány egyedet számláló hiúz fajt is szeretné újjáéleszteni.  

„Ezzel a sorsjeggyel a fajok bemutatása mellett az a célunk, hogy megmutassuk, hogy a Szerencsejáték Zrt. felelősen gondolkodik a környezetvédelemről is. – mondta Somorai László, a Társaság szóvivője – Ennek egyik jele az is, hogy a sorsjegyek gyártásakor kizárólag feldolgozásra fenntartott erdőből származó papírt és környezetbarát festékeket, csomagolásokat használnak”. 

A természetvédelem támogatása mellett a szerencsés játékos akár 5 millió forintot is nyerhet.,

A képen balról jobbra :
Koppány Gergely a Szerencsejáték Zrt. igazgatóhelyettese,
Lackó Géza mesterszakács,
Persányi Miklós a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója és
Dakó Andrea a WWF Magyarország kommunikációs igazgatója
Vissza