Hírek

Tanácsok játékosaink számára

2012.11.12.

A Szerencsejáték Zrt. hangsúlyozza, hogy tevékenysége kizárólag a magyarországi szerencsejáték piacra korlátozódik, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Központi Hivatala Szerencsejáték Felügyeleti Főosztálya által engedélyezett játékokat, fogadásokat szervez, melyek teljes listája Társaságunk saját honlapján iis megtalálható.

A Szerencsejáték Zrt. nem szervez és a hatályos törvények értelmében nem is szervezhet külföldön szerencsejátékot. Semmiféle információval nem rendelkezik, így kapcsolatot sem tart fenn akár külföldinek, akár magyarországi székhelyűnek feltüntetett lottó- vagy egyéb nyereményt ígérő társasággal. Ilyen cégekhez közvetítő szerepet nem vállal, mivel a működését szabályozó törvények ezt egyértelműen kizárják.

A Szerencsejáték Zrt. felhívja játékosai figyelmét, hogy minden akcióját kizárólag saját honlapján, a SzerencseMix című kiadványában, Facebook oldalán, óriásplakátokon, értékesítőhálózatában és országos napilapokban teszi közzé.

Világossá kívánjuk továbbá tenni, hogy játékosaink regisztrációját követően Társaságunk számára minden szükséges adat rendelkezésre áll. Soha, semmilyen körlevélben nem kérünk újabb adatokat, vagy a korábban megadottak megerősítését, és nem hatalmazunk fel harmadik felet sem személyes adatok begyűjtésére.

Játékosaink védelmében fontosnak tarjuk felhívni a figyelmet a következőkre:

 • Az internetes csalók adathalászattal jutnak hozzá személyes e-mail címünkhöz.
 • Gond nélkül kialakíthatnak maguknak, a vállalatunk, a bankunk vagy az ismerőseink honlapjával szinte megszólalásig egyező honlapot.
 • Hivatalos személynek adják ki magukat – általában ügyvédnek, vagy banki ügyintézőnek, illetve egy lottótársaság képviselőjének – és a személyes adatainkat kérik, vagy azt, hogy kattintsunk rá egy megadott linkre és ott kérik a bankszámlaszámunkat.
 • Előfordul, hogy egy telefonszám felhívására buzdítanak, a hívott félről azonban hamis információkat jelenítenek meg a kijelzőn, hogy elhiggyük, ténylegesen egy ügyvéd vagy bank a hívott fél.
 • Újabban már nemcsak angolul, hanem magyarul is érkezhetnek kéretlen levelek, és egyre jobban ügyelnek a megfelelő nyelvhelyességre is.
 • Ilyen leveleket kaphatunk papíron, faxon, sőt sms-ben is, de leggyakrabban e-mailben küldik.
 • Adat- és pénzszerzési céllal küldött levelek a világ bármely országából érkezhetnek.

Gyakori példa a visszaélési kísérletekre az olyan üzenet is, mely jelentős nyereményről értesít valamely külföldi ország lottójátékán, de nem ritka az örökül hagyott vagyon meséje sem. Ahhoz, hogy birtokba vehessük a pénzt kezelési költség vagy egyéb jogcímen bankszámlát kell nyitnunk, melyre 4-500 fontnyi – hozzávetőleg 150-200 ezer forintnyi –, esetenként akár ennél nagyobb összeget kérnek elhelyezni. Meg kell adnunk a bankszámlaszámunkat is, az összes személyes adatunkkal együtt, azzal az indokkal, hogy átutalhassák a pénzt.

A Szerencsejáték Zrt. úgy véli:

 • Ha ilyen fajta levelet kapunk, akkor járunk el helyesen, ha azonnal kitöröljük.
 • Ne lépjünk kapcsolatba semmilyen módon az üzenet küldőjével, ha mégoly kecsegtető nyeremény ígéretével keres is meg.
 • Induljunk ki abból, hogy nem juthatunk nyereményhez egy olyan játékon, amelyben részt sem vettünk.
 • Ne adjuk meg a személyes adatainkat, a bankszámlaszámunkat és különösen ne utaljunk át pénzt, mert az önszántunkból eljuttatott összeg visszaszerzésére minimális az esély.
 • Ha mégis kételyek ébrednek bennünk a levél valóságtartalmát illetően, még mielőtt válaszolnánk rá, kérjünk felvilágosítást a levélben megnevezett cégről a feltüntetett ország nagykövetségétől, vagy osszuk meg gyanúnkat az illetékes megyei vagy fővárosi rendőrkapitánysággal.
Vissza