Hírek

Több mint 4 milliárd forint a tét az Ötös-és Hatoslottón

2024.05.30.

Fokozódik a lottóláz: 3 hónapja nincs telitalálatos szelvény a Szerencsejáték Zrt. két legnépszerűbb számsorsjátékán, így ezen a hétvégén több mint 4 milliárd forintért szállhatnak versenybe az Ötös- és Hatoslottó játékosai.

Immáron 12, valamint 14 hét telt el azóta, hogy legutóbb telitalálat született a Szerencsejáték Zrt. legismertebb játékain, az Ötös – és Hatoslottón. Így a megnyerhető jackpot összege is tovább emelkedett. Míg az Ötöslottó 2,7 milliárd forintos főnyereménnyel várja a játékosokat, addig a Hatoslottó szerencsevadászai 1,94 milliárd forintért játszhatnak.

A jelenlegi helyzet különlegességét az adja, hogy a két játék együttes halmozódása jellemzően nem tart tovább egy hónapnál. A statisztikák szerint az együttes halmozódások 4. hetében általában gazdára talál legalább az egyik jackpot - jelenleg azonban 12 hete nem született telitalálatos szelvény egyik játékon sem. Legutóbb 2016-ban az együttes halmozódás 24. hetében nyerték meg a Hatoslottó főnyereményét, akkor az egyik szerencsés játékos 2,1 milliárd forinttal lett gazdagabb.

A hagyományos számsorsjátékok közül milliárdos főnyereményt az Ötös- és a Hatoslottó kínál. Az Ötöslottó főnyereménye az egymilliárdos nyereményhatárt 1999-ben lépte át és története során, eddig 46 darab milliárd fölötti nyeremény talált gazdára, 6 milliárd fölötti pedig egy alkalommal. Tavaly 6 darab milliárdos nyeremény született, három az Ötös – és három a Hatoslottón.

A kedvenc számok megjátszhatók a Szerencsejáték Zrt. megújult Okoslottó alkalmazásában is. Az applikációban lehetőség van a kedvenc számok eltárolására, a mobiltelefon megrázásával pedig akár véletlenszerűen generált számokat is megjátszhatnak a játékosok. Az alkalmazás további előnye, hogy minden nyeremény esetén üzenetet küld a felhasználónak. Az 599.999 forint és az azalatti lottónyeremények pedig a bankszámlaszám megadását követően automatikusan átutalásra kerülnek, az ennél nagyobb összegű nyeremények esetén az alkalmazás tájékoztatást küld a teendőkről.

Vissza