Hírek

Több mint félmilliárd forintot nyert a telitalálatos szelvény tulajdonosa az Ötöslottón

2022.08.01.

Magyarország legismertebb lottójátékának 30. heti sorsolásán 1 játékos sikeresen eltalálta mind az öt kihúzott számot. A szerencsés nyertes így több mint 514 millió forinttal lett gazdagabb. A mai napon további egy játékos is örülhetett, hiszen ő viheti haza a Jokert, ami közel 42 millió forint.

A 2022. év 30. játékhéten az Ötöslottón a 12, 19, 20, 34, 36-os számokat megjátszó szelvény tulajdonosának igazán boldog szombatja lehet, hiszen a július 30-i sorsoláson 514 271 730 forintot nyert. A szerencsés játékosnak a sorsolás másnapjától számított 90 napon belül kell jelentkeznie a nemzeti lottótársaságnál.

A 100 millió forintot meghaladó nyeremények esetére a társaság külön telefonszámot, úgynevezett nagynyertes-vonalat tart fenn, amely a www.szerencsejatek.hu oldalon és az értékesítőhelyeken is megtalálható. A nyertes játékos telefonon történő jelentkezése során a lottótársaság feddhetetlen munkatársának az elsődleges feladata az, hogy a szelvényen lévő információk alapján meggyőződjön arról, valóban a nyertes van a vonal túloldalán.

Ezután kerülhet sor a személyes találkozásra, melynek keretében leadásra kerül az eredeti szelvény, és megvizsgálják annak érvényességét. Amennyiben a beazonosítás sikeres, a személyes adatok egyeztetését követően megkezdődhet a kifizetési eljárás. A nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik.

Vissza