Hírek

Történelmi számokat húztak a Hatoslottón - tovább halmozódik a rekordközeli főnyeremény

2021.10.28.

Közel fél év halmozódás után már 2,15 milliárd forint vár arra a szerencsésre, aki vasárnapig jól tippeli meg a szerencsét hozó hat számjegyet. A nyeremény a Hatoslottó történetének második legmagasabb összegével kecsegtet.

13, 31, 34, 35, 36, 39 – ezek voltak a Hatoslottó legutóbbi nyerőszámai. Telitalálatos szelvény ugyan nem született, azonban a játék történetében még soha nem fordult elő, hogy mindegyik kihúzott nyerőszámban szerepelt a 3-as szám. A számazonosság, vagyis a kihúzott nyerőszámok közti közös számjegy egyáltalán nem gyakori: arra, hogy ez megismétlődjön, elméletileg 884 sorsolást, vagyis 17 évet kellene várnunk.

További érdekesség, hogy a Számsorsjáték Osztály számításai alapján a főnyeremény elérte az úgynevezett döntéselméleti határt a Hatoslottó. A 2,15 milliárdos főnyeremény mellett már megérné az összes lehetséges kombinációt megjátszani, hiszen 8 145 060 szelvény feladása mellett nem csak a 3-4-5 találatosokat, hanem a főnyereményt is biztosan bezsebelhetné a szerencsés nyertes – persze csak akkor, ha nem kell mással is osztoznia a nyereményen.

A Hatoslottó eddigi rekordnyereményét 2008-ban vitte el egy szerencsés játékos, telitalálatos szelvénye akkor 2,9 milliárd forintot ért. A nyertesnek akkor nem kellett osztozkodnia, de a Hatoslottó történetében előfordult már, hogy négyen találták el egyszerre mind a 6 nyerő számot, sőt 7 alkalommal olyan is, mikor harmadolni kellett a nyeremény összegét. Ehhez képest a felezések száma sem sokkal több: összesen 22 alkalommal volt egy sorsoláson 2 telitalálatos nyertes.

Vissza