Hírek

Továbbra sincs gazdája az Ötöslottó fődíjának, már 4 milliárd forint a tét

2023.04.06.

Elérte a mindenkori TOP5-öt az Ötöslottó mostani főnyereménye. Egyedüli nyertes eddig csak négy alkalommal vitt haza 4 milliárd forintnál nagyobb összeget Magyarország legismertebb lottójátékán. Vajon az elmúlt 66 évben leggyakrabban kihúzott számok közül hány fog szerepelni a szombati sorsoláson?

Immáron 23 hete nem született telitalálatos az Ötöslottón, a szombati sorsoláson így már 4 milliárd forint a tét. Az eddigi legnagyobb főnyereményt, 39 hét halmozódás után, 2020. március 28-án vitte el egy szerencsés nyertes. Az akkori összeg közel 6,5 milliárd forint volt, amelyet a 20, 33, 39, 50, 64-es számok beikszelésével lehetett megnyerni.

A lottózási gyakorlat a játékosok között eltérő: vannak, akik ragaszkodnak a saját számaikhoz, vannak, akik olyan vélt szerencsét hozó számokra esküsznek, mint a 13 és a 21-es szám, és olyanok is akadnak, akik a véletlenszámok hívei. A Szerencsejáték Zrt. elmúlt 66 évi statisztikája szerint az Ötöslottón legtöbbet kihúzott öt - holtverseny miatt – plusz egy szám, amelyek több, mint 200 alkalommal szerepeltek az: 1, 3, 15, 29, 42 és a 75.

A játék 1957-es indulása óta 410 alkalommal összesen 501 darab telitalálatos született, azaz többször is előfordult, hogy a fődíjon osztozni kellett. Legutóbb tavaly a 42. héten, amikor 2 nyertes osztozott a közel 1,5 milliárd forintos jackpoton.

Amennyiben a szombati sorsoláson lesz telitalálat, akkor a helyesen tippelő szerencsésnek 90 nap áll rendelkezésére, hogy jelentkezzen nyereményéért, mégpedig az úgynevezett nagynyertes-vonalon, amelyről a www.szerencsejatek.hu oldalon és az értékesítőhelyeken is érdeklődhet. A nyeremény kifizetésének alapfeltétele, hogy a nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben csak banki átutalással történhet.

Vissza