Hírek

Túl a milliárdon

2012.01.26.

Az eddigi utolsó ötös jó két hónappal ezelőtt, 2011. november 19-én született, s közel kétmilliárd forintot ért. A jelenlegi várható főnyeremény tíz hétnyi halmozódás után gyűlt össze. Amennyiben most szombaton telitalálat születik (és csak egy szelvényen szerepel mind az öt nyerőszám), akkor az a 20. helyet jelentené a minden idők legtöbbet fizető öttalálatosainak rangsorában.

Az összeg csábító. Sokan álmodoznak, ábrándoznak ilyenkor arról (s a nyeremény növekedésével párhuzamosan egyre többen játszanak is annak reményében), hogy Fortuna őket választja ki a „pályázók” milliói közül. A nyeremény nagyságát jól érzékelteti egy extrém – bár a ma emberét érzékenyen érintő – példa: ebből az összegből a jelenlegi üzemanyag árak mellett mintegy 50 ezer személygépkocsi csontszáraz tankját tölthetnénk meg csordultig benzinnel.

A kihívás – ha az aktuális főnyereményt annak tekintjük – tehát óriási. És bár a matematika rideg esélyszámai sokakat elrettentenek, szerencsét próbálni mindenképp érdemes, mert a játék rendje és szabályai szerint valaki, valamikor mindenképpen nyertes lesz. S noha a lottózás csak játék, ez a játék most (sem) babra megy!

Vissza