Hírek

Újabb tagokkal bővült a milliomosok és milliárdosok köre 2021-ben

2022.01.05.

Milliókban és milliárdokban gazdag évet zártak a Szerencsejáték Zrt. játékosai 2021-ben. A legtöbb nyertes tavaly is a számsorsjátékokon született, miközben rekordot döntött a sportfogadásból származó milliomosok száma és a sorsjegyek kedvelői közül is többen kapartak hétszámjegyű nyereményt 2020-hoz képest: összesen 5 darab milliárdos, 32 darab százmilliomos és több mint 3800 darab milliós nagyságrendű nyereményt könyvelhettek el a szerencsevadászok a nemzeti lottótársaság játékainak köszönhetően.

A Szerencsejáték Zrt. termékpalettáján egyértelműen a számsorsjátékok fogadói közül került ki a legtöbb milliomos és milliárdos, hiszen 2021-ben az Ötöslottón 1294 nyertes, a Luxoron és a Kenón 113-113, a Puttón 228, a Jokeren 267, a Skandináv lottón 20-an örülhettek millióknak, az Ötöslottón pedig 3 fogadó milliárdokkal is gazdagodott, közülük ketten 1,5 milliárd, egy további szerencsés pedig közel 3 milliárd forintos összeget vihetett haza. A Hatoslottó tavaly 8 játékost gazdagított milliókkal, köztük egy szerencsés karácsony este nyerte meg a játék történetének legmagasabb összegű, 3,165 milliárd forintos főnyereményét. E mellett igazán jövedelmezőnek bizonyult a 2021-es év az Eurojackpot játékosnak is, ugyanis január 29-én az év legnagyobb nyereményét, bruttó 4 milliárd forintot vihetett haza egy magyar játékos. Rajta kívül az év folyamán további 64 nyertes vihetett haza egymillió forint feletti összeget, köztük 15-en tízmilliót, 7-en pedig százmilliót meghaladó összeggel gazdagodtak az Európa több országában is elérhető lottójátékon.

Kaparós sorsjegyekkel 642 játékosunk lett milliomos, 93-an a Kaszinó sorsjegyünkkel összesen 430 millió forintnyi nyereményt vihettek haza, a Havi Bónusszal pedig 89-en nyertek milliós nagyságrendű összeget. További érdekesség, hogy Varázsfőzet sorsjegyünk csupán 2021. szeptembere óta elérhető, 4 hónap alatt már 27 játékost tett milliomossá, ők összesen 395 millió forintot nyertek.

A Játék összeköt! befogadó játszótérépítési programunkat támogató, limitált kiadású Nagykarácsony sorsjegy november 5. óta gyűjti a nyerteseket, eddig 120 szerencsés összesen 300 millió forintnak örülhetett. Az e-sorsjegyet választók között 22 szerencsés kapart virtuálisan nagy összeget, köztük egy szerencsés 25 millió forintot nyert a Szuper Black Jack e-sorsjeggyel júniusban.

Sportfogadási termékeink idén kimagasló árbevételt generáltak, ennek egyik jele, hogy az egymillió forint feletti kifizetések száma majdnem megnégyszereződtek a Tippmixen, míg a Tippmixprón ötszörösére emelkedtek 2020-hoz viszonyítva. Míg előbbi játékunkon 461, addig a Tippmixprón 427 esetben ért hétszámjegyű összeget a tét. A Totón 62, míg a Góltotón 4 fogadó tudása és szerencséje kamatozott nagy összegben. A Kincsem+ és a Kincsem+ TUTI játékokkal 80 játékosunk nyert hétszámjegyet meghaladó összeget, ők összesen 405 millió forintot meghaladó nyereményt zsebelhettek be, a legnagyobb nyeremény pedig megközelítette a százmilliós összeget, ugyanis egy szerencsevadász 92 963 520 forintot nyert.

A Szerencsejáték Zrt. 2021 során többször is szervezett ún. sorsjegy akció sorsolásokat, amelyekkel akár nyeretlen szelvény vagy sorsjeggyel is lehetett játszani, ilyen formában mintegy száz játékos örülhetett milliós nagyságrendű nyereményének.

Vissza