Hírek

Vajon meddig halmozódhat az Ötöslottó főnyereménye?

2011.06.09.

Ha szombaton egyvalakinek sikerül mind az öt nyerőszámot eltalálnia, 1 milliárd 919 millió forinttal lesz gazdagabb. Természetesen ismét fennáll az esély, hogy telitalálat híján tovább halmozódik az összeg, de vajon meddig fokozható még az izgalom?

Annyi szó esett az elmúlt hetekben, hónapokban a halmozódásról, de valójában mit is jelent ez pontosan?

A halmozódás azt jelenti, hogy ha egyetlen nyertes sincs egy nyerőosztályban – vagyis az adott héten nincs egy darab 5, 4, 3 vagy 2 találatos szelvény sem, akkor a köztük nyereményként felosztható pénz hozzáadódik a következő héten megnyerhető összeghez. Halmozódásról 1991 óta beszélhetünk az Ötös- és Hatoslottó, illetve később a Skandináv lottó nyereményei esetében, a gyakorlatban azonban csak a jackpot halmozódik, olyan sok szelvény érkezik be ugyanis minden héten, hogy közöttük több 4, 3 és 2 találatos is van.

Már majdnem 2 milliárd!

A héten közel 2 milliárd forintos főnyereményt lehet hazavinni. Hasonló összeget (2 056 228 524 Ft) legutóbb 2005-ben nyertek, de a lehetőség tavaly, május elején is adott volt – bár akkor egészen nyárig kellet várni a telitalálatra. A szerencsés nyertes így több mint 3 milliárd forinttal – a lottótörténet második legnagyobb nyereményével – lett gazdagabb.

Meddig tarthat még a lottóláz?

Hogy ezúttal meddig halmozódik a jackpot, nem tudhatjuk. Az lottóláz a játék szabályai alapján akár egészen jövő februárig is folytatódhat. Ha ez idő alatt sem születik telitalálatos, az óriási összegnek a négy, három vagy két találatot elért játékosok örülhetnek, ugyanis a gazdátlan jackpot az ő nyereményükhöz adódik. Szombaton azonban bármi megtörténhet: ki tudja, talán új (két)milliárdost avatunk!

Vissza