Hírek

Vizes világbajnokság – a sportfogadás tükrében

2019.07.19.

Nagy és emlékezetes sikert aratott a 2017-ben Magyarországon megrendezett vizes világbajnokság, a magyar csapat, a szurkolók és a sportfogadók körében is. Hosszú Katinka akkor két aranyérmet is szerzett, 200 és 400 méter vegyesen is elsőként csapott célba – előbbi versenyszámmal kapcsolatban pedig az is elmondható volt, hogy a Tippmixen és Tippmixpron beérkező fogadások 82 százaléka helyesnek bizonyult háromszoros olimpiai bajnokunk helyezésére vonatkozóan. Az egyik legnagyobb meglepetést, és az ezzel járó kiemelkedően magas nyereményszorzót is Hosszú Katinka szereplése szolgáltatta: a 200 méteres női gyorsúszásban elért 7. helyére jó tippet leadó fogadók akár 15,00-s oddsszal is számolhattak.

Férfi vízilabda-válogatottunk két éve ezüstérmes lett: érdemes felidézni, hogy a Görögország ellen 7-5-re megnyert elődöntővel több mint 50 millió forint nyereményt értek el a magyar sportfogadók. Összességében pedig több millió egységnyi fogadás érkezett be, és több százmillió forint nyeremény került kifizetésre a világbajnokság eseményei kapcsán.

Volt olyan Tippmix-játékos, aki 10-es kötésében öt vízilabda-mérkőzés kapcsán is tökéletes tippeket adott le, 500 forintos tét mellett több mint 300 ezer forintos nyereményt elérve. A Szerencsejáték Zrt. internetes fogadási portálján, a Tippmixpron pedig született olyan kombinációs szelvény, amely összesen nyolc vb-pólómeccshez kötődően kétesély, gólszám, valamint hendikep fogadási lehetőséget is tartalmazott, rendre helyesnek bizonyuló megérzésekkel. Fogadónk jutalma ebben az esetben közel 150 ezer forintos nyeremény volt.

Idén, a dél-koreai vizes vb-n nem kellett sokat várni az első magyar aranyéremre, Rasovszky Kristóf az 5 km-es nyíltvízi számban ért célba elsőként. A fogadók többsége számított a remek szereplésre, a Tippmixen beérkező tippek 62 százaléka az első két pozíció valamelyikére várta a magyar versenyzőt.

A férfi vízilabdázók küzdelmeiben az oddsok alapján a horvátok vágtak neki a legnagyobb eséllyel a 2019-es vb-nek a torna megkezdése előtt, és egy forduló után vizsgálva a végső győztesre beérkező tippeket az is elmondható, hogy a fogadók is őket tartják a legesélyesebbnek (az egységnyi tippek 49 százalékával), a szerb (23 százalék) és a magyar válogatott (16 százalék) előtt. A női viadallal kapcsolatban a fogadások túlnyomó része eddig a favorit és címvédő USA aranyérmére érkezett.

 

Szerencsejáték Zrt. Kommunikáció

Vissza