Hírek

Technikai hiba zavarta meg az Ötöslottó sorsolást

2012.11.27.

A 2012. november 24-i Ötöslottó sorsolásra valószínűleg sokáig emlékezni fognak a Szerencsejáték Zrt. munkatársai, mert egy technikai hiba zavarta meg a nyerőszámok kihúzását. Korábban nem volt még gond az Ötöslottó sorsoláson, ez volt az első eset, amelyet a sorsolással foglalkozó munkatársak gyorsan megoldottak.

Az öt szám kihúzására gépi sorsolással került volna sor, és rendben el is indult a sorsológép. Az első nyerőszám a 26–os volt, amelyet a gép szabályosan kiemelt, majd következett volna a többi nyerőszám is, ám az egyik golyó beszorult a gépbe. A Részvételi Szabályzat 10.§ (5.) pontja szerint „bármelyik előre kijelölt sorsoló berendezés meghibásodás, vagy más hiányosság esetén a másik sorsoló berendezéssel helyettesíthető, és a sorsolás folytatható”, ezért a sorsolási bizottság elnöke le is állíttatta a gépi számhúzást. Azonnal hozták az ilyen esetekre bekészített tartalék számgolyókat, és felkérték a számhúzó játékost, hogy kézzel húzza ki a maradék négy számot. A tartalék golyók közül természetesen kivették a 26-ost, amely az első, már kihúzott érvényes nyerőszám volt, és ezután került sor a maradék négy nyerőszám kihúzására. A sorsolási bizottság elnöke az élő adásban elmondta, hogy hiba történt, és a szabályzatnak megfelelően eljárva megoldották azt.

- Szokatlan izgalom volt a Szerencsejáték Zrt. számára is a november 24-i Ötöslottó sorsolás. – mondta el Tulik Ágnes, a Szerencsejáték Zrt. szóvivője. – Természetesen az ilyen esetekre is fel vagyunk készülve, és sikerült gyorsan korrigálni a hibát. A sorsológépet tüzetesen át fogjuk vizsgálni, és amennyiben szükséges, akár le is cseréljük, hogy ne fordulhasson elő több ilyen eset. – mondta el a szóvivő.

A 47. heti nyerőszámok emelkedő számsorrendben a következők: 20, 26, 59, 72, 75. Ezen a héten az Ötöslottón nem volt telitalálat.

Vissza