Fogadási határidő:

szombat 17:30

Heti várható főnyeremény:

925 millió Ft

Ötöslottó játékleírás

A játékról röviden

Az Ötöslottó játékban 90 számból kell 5-öt kiválasztani. A cél az, hogy minél többet eltalálj a hetente sorsolt 5 nyerőszám közül. Ez akkor jár pénznyereménnyel, ha legalább 2 találatod van egy mezőn, a főnyereményt az 5 találat jelenti.

Játszható kézi és gépi formában, illetve kérhetsz gyorstippet és véletlenszerű számokat ajánl rendszerünk.  Szelvényedet feladhatod 1 vagy 5 hétre is. Egyhetes játéktípus esetén csak a soron következő sorsolásra, öthetes játék esetén a következő 5 sorsolásra lesz érvényes a játékod. 

Kombinációs játékban több számot is megadhatsz, mint amennyi egy alapjátékban megjátszható.

Ebben az esetben fix és kombinációs számokat kell megjelölnöd.  A kombinációk mindegyikében szerepelni fognak a választott fix számok, a fennmaradó helyeken pedig a kombinációs számok szerepelnek az összes lehetséges módon. 


Mennyibe kerül egy Ötöslottó játék?

Egy alapjáték ára: 250 Ft
A fizetendő összeg: 250 Ft x alapjátékok száma x hetek száma

Például, ha két számmezőt szeretnél kitölteni és a számokat 5 héten keresztül küldenéd játékba, akkor az ár: 250 Ft x 2 x 5 = 2 500 Ft.)

A kombinációs játék részvételi díja az alapjátékok számának és az alapdíjnak a szorzata.

A kombinációs tábláért kattints ide.


Sorsolások

A sorsolások minden héten szombaton 18:30-tól, a Duna Nemzeti Főadó SzerencseSzombat műsorában zajlanak.

Az élő adásba minden alkalommal 25 számhúzó jelöltet hívunk meg, közülük sorsoljuk ki a helyszínen azt az 1 szerencsést, aki kihúzza az 5 nyerőszámot, vagy elindítja a gépi sorsolást, valamint 1 millió forintot vihet haza. A többi 24 résztvevő 30 ezer forinttal vigasztalódik.

Szeretnél számhúzónak jelentkezni? Itt megteheted! 


Nyeremények

Az Ötöslottó nyereményeinek nagysága attól függ, hogy:

  • hány alapjáték érkezett be az adott sorsolásra,
  • van-e az előző játékhétről halmozódó nyeremény, és
  • hány nyertes van az egyes nyerőosztályokban, vagyis a kisorsolt 5 szám közül hány játékos találta el mind az 5 számot, illetve hányan értek el 4, 3 vagy 2 találatot.

Halmozódás

Amennyiben senkinek sem sikerül helyesen megtippelnie mind az 5 kisorsolt számot, a telitalálatért járó nyeremény hozzáadódik a következő heti nyeremény összegéhez. Ez a halmozódás legfeljebb 1 évig tarthat. Ha az utolsó sorsoláson sincs telitalálatos szelvény, akkor a főnyereményt a részvételi szabályzat alapján felosztjuk a többi nyertes között. Fontos, hogy nem csupán a Jackpot, vagyis a telitalálat nyereménye halmozódik, hanem a 2, 3 és 4 találatoké is.


Nyerési esélyek
5 találat 1 : 43 949 268
4 találat 1 : 103 410
3 találat 1 : 1 231
2 találat 1 : 44

Vagyis 1 : 43 annak az esélye, hogy az Ötöslottó játékban valamilyen nyereményt érsz el. 

A nyereményekre fordítandó összeg felosztása
5 találat 34 %
4 találat 15 %
3 találat 16 %
2 találat 35 %

Játéklegek